Ana SayfaHaberler“Gülşen üzerinden belirli bir kesimin gözünü korkutmak için hukuku katletmeyin”

“Gülşen üzerinden belirli bir kesimin gözünü korkutmak için hukuku katletmeyin”

Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu, bir konserde imam hatipliler hakkında söylediği sözler sebebiyle çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Gülşen’e tutuklama kararı verilmesine iktidara yakın isimlerden muhalif isimlere kadar çok sayıda tepki geldi.

Şarkıcı Gülşen hakkında Nisan ayında verdiği bir konserde orkestra arkadaşıyla şakalaşırken imam hatiplilerle ilgili söylediği sözler sebebiyle soruşturma açıldı, savcılık ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gülşen’in aylar önce sarf ettiği sözleri için gözaltına alınması ve daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmesine iktidardan muhalefete her kesimden tepki geldi. Tepkilerden bazıları şöyle:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

“Farklı hayat tarzlarına sahip gençlerin arasında uzun bir zamandır barış rüzgarları esmektedir. Amacını aşmış bir şakayı alıp, gençlerimizi birbirine düşürmektir hedef. Biraz daha iktidarda kalmak için, daha çok çalmak ve çırpmak için.

“Gençlere sesleniyorum, bu adaletsiz düzenin sonu geliyor. Sizleri kışkırtarak ve bölerek bu ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Önümüzdeki seçimde sizler büyük bir rol oynayacaksınız. Bir olmak, kışkırtmalara karşı birbirinize kenetlenmek sizin elinizde.

“Ey vatan kurtaran savcı ve hakim, ‘Çürükler, adiler, s**tükler, cibilliyetsizler…’ bunlar kimin laflarıdır? Bunları bu aziz millete kim söyledi?

Hukuka, adalete ihanet etmeyin; sanatçıyı hemen serbest bırakın!”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan

“Gülşen’in sözleri inciticiydi, kendisi de kabul etti. Hiçbir hakaret tasvip edilemez. Ama bunun karşılığı tutuklama olmamalıydı. Özür dileyen birine ceza sopasıyla çullanan zihniyet ne adalet ne de merhamet sahibidir. Tutuklu yargılama istisna olmalıdır.”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ

“Gülşen’in Nisan 2022’de kurduğu yanlış cümlenin bugün servis edilmesi meselenin hukuki değil psikolojik operasyon olduğunu gösteriyor. Medya SPK başkanı ile ilgili rüşvet iddiası ve Zafer Partisinin suç duyurusunu değil Gülşen’i konuşuyor. İslam’a zararı Gülşen değil AKP veriyor.”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce

“Gülşen’in sözlerine kesinlikle katılmıyorum. Bu sözler nedeniyle tutuklanmasını da doğru bulmuyorum. Yeter artık! Yargıyı iktidarın sopası olarak kullanmaktan vazgeçin.”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem

“Gülşen kendisine isnat edilen suçtan en yüksek cezayı alsa ve mahkeme hukuki hiçbir indirim uygulamasa bile hapis yatmayacaktı. Yargı birilerini cezalandırmak için değil, adaleti tesis etmek için vardır. Gülşen üzerinden belirli bir kesimin gözünü korkutmak için hukuku katletmeyin.”

CHP Mersin milletvekili av. Alpay Antmen

“Şarkıcı Gülşen ışık hızıyla tutuklandı. Kur’an ile alay edenler büyükelçi yapıldı. Çocuklara tecavüz edenler ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diye aklandı. Katiller, mafyalar, teröristler, uyuşturucu kaçakçıları dışarıda, Gülşen içeride. İki yüzlülüğününüz yerin dibine batsın!”

İYİ Parti İzmir milletvekili Aytun Çıray

“Gülşen’in İmam Hatip için söylediğini eleştiriyorum. Aynı fikirde değilim. Ama herkesin fikirlerini özgürce söyleyeceği bir ülke için canımı verebilirim. Unutmayın 12 Eylül darbecileri de Bülent Ersoy’la uğraşıyordu… Bugün Evren’i yargılayanlar Ersoy’u Saray’da ağırladılar.”

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca

“Ben de bir imam-hatipliyim. Gülşen’in hakaretinden ben de incindim ve tepkimi bir yazı yazarak verdim. Ancak bu ilk kez olmadı. Daha önce de Erol Mütercimler benzerini yaptı, o da özür dilemiş, ceza almış ama tutuklanmamıştı. Neden Gülşen tutuklanıyor? Burada amaç nedir?”

Sanatçı Selda Bağcan

“Gülşen’i hemen serbest bırakın… Bunca şöhreti ile nereye kaçacaktı…”

TVNET Spikeri Taha Hüseyin Karagöz

“Bu kararı doğru bulmuyorum. Tutuklu yargılama kaçma şüphesi varsa uygulanır. Ne yapılmaya çalışılıyor bilmiyorum ama davet yerine zorla getirilme kararıyla başlayan bu sürecin biri hariç kimseye faydası yok.“

Gazeteci Kemal Öztürk

“İmam Hatipli değilim.  Gülşen bütün bir camiayı hak etmediği bir suçla itham etti. Büyük hata. Mahkeme ise bu hatayı orantısız cezalandırıp Gülşen’i tutukladı. Oysa İmam Hatiplilerle empati yapabileceği makul sosyal bir ceza verebilirdi. Hataya hata ile karşılık vermek bu sanırım.”

Gazeteci Nagehan Alçı

“Gülşen’in tutuklanması tam bir hukuk cinayeti. Yargısal aşırılık bu. Yapmayın etmeyin sayın savcılar, sayın hakimler. İnsaf lütfen. Adalet mi şimdi bu? Gülşen’in sözleri çok çirkindi ama özür metni çok samimi, çok içtendi. Numaradan bir özür değildi. Gülşen özgürlüğüne kavuşmalı…”

A Haber yorumcusu Cemil Barlas

“Gülşen’in tutuklanmasına en sert tepkiyi imam hatiplilerin vermesi lazım… Onlara bu yakışır…”

- Advertisment -