Ana SayfaHaberlerGün boyu protesto edildi, adaylıktan çekileceği söylendi. Lütfü Savaş: “Bundan sonra yapacağımız...

Gün boyu protesto edildi, adaylıktan çekileceği söylendi. Lütfü Savaş: “Bundan sonra yapacağımız çalışmalar için…”

Hatay’daki 6 Şubat anmalarında “istifa” sloganlarıyla protesto edilen CHP’nin yeniden aday gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın adaylıktan çekileceği iddia ediliyordu. Savaş’tan açıklama geldi: “Hiçbir siyasi rant Hatay’dan değerli değildir. Yarın saat 15.00’te Hatay’ın mevcut durumuna ve bundan sonra yapacağımız çalışmalara ilişkin basın toplantısı düzenleyeceğim.”

CHP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, adaylıktan çekileceği tartışmaları devam ederken Twitter hesabından açıklama yaptı.

Savaş’ın açıklaması şöyle:

“Değerli hemşehrilerim; bugün on binlerce canımızın matemini tutarken acımızı bilerek ve isteyerek siyasi malzeme haline getirmeye çalışanlara, Hatay’da fırsat vermeyeceğiz. Hiçbir siyasi rant Hatay’dan değerli değildir.

Bizim acılarımız da mutluluklarımız da ortak. Ne yaparlarsa yapsınlar ayrışmayacak ve her zaman dayanışmayla ayakta kalacağız.

Yarın saat 15.00’te Hatay’ın mevcut durumuna ve bundan sonra yapacağımız çalışmalara ilişkin basın toplantısı düzenleyeceğim. Sevgi ve saygılarımla.”

Savaş ve Özel deprem anmasında protesto edilmişti

6 Şubat depreminin birinci yıldönümü için Antakya’da saat 04.17’de yapılan anma programının sonunda Savaş vatandaşlar tarafından “Lütfü istifa” sloganlarıyla protesto edilmişti.

Anmaya katılan Hataylılar, Savaş’ın yeniden aday yapılması nedeniyle CHP lideri Özgür Özel’i de yuhalamıştı.

- Advertisment -