Ana SayfaHaberlerGündemİstanbul'da 207 gözaltı

İstanbul’da 207 gözaltı

 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sendikalar tarafından farklı illerde kutlanıyor. DİSK İstanbul'da, Türk-İş Çanakkale'de, Hak-İş de Sakarya'da meydanlarda 1 Mayıs kutlaması yapıyor. 

 

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerinin yapılacağı Bakırköy'deki pazar alanına çıkan yollar trafiğe kapatıldı. Trafik polisleri D-100 karayolu yan yolu ve bağlı yolları trafiğe kapattı. Alan çevresine çok sayıda polis ekibi de konumlanmış durumda. TOMA ve çevik kuvvet ekipleri miting alanına yakın yerlere yerleştirildi.

 

Taksim'e çıkan sokak ve caddeler bariyerlerle kapatılırken Akrep diye tabir edilen zırhlı polis aracı ve TOMA'lar meydana yerleştirildi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Taksim Meydanı'nda polis ekipleri vatandaşları Taksim Meydanı'nı boşaltmaları yönünde uyarılarda bulundu. Meydandaki vatandaşlarda bariyerlerden atlayarak alanı boşalttı. 

 

İstanbul genelinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Valilik'in izin vermediği bölgelerde gösteri yapmak isteyen 207 kişi gözaltına alındı.

 

Polis, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Zeytinburnu ve Bakırköy'de gösteri yapan gruplara müdahale etti.

 

Hak-İş Sakarya'da

 

İl dışından 32 ilden Adapazarı'na gelen işçiler, kutlamaların yapılacağı Adapazarı Kent Meydanı'na gruplar halinde yürüyüşe geçti. Miting alanı dev Tük bayrağı ve sendika flamalarıyla donatıldı. HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve sendika üyeleri, Yeni Cami önünden, etkinliklerin yapılacağı meydana kadar yürüdü. İşçiler, "Teröre hayır", "Yaşasın 1 Mayıs", "İlkeli, onurlu, kararlı sendikacılık", "Taşerona hayır", "5620 sayılı kanun kaldırılsın", "İnsanca üretim insanca yaşam" yazılı dövizler taşıdı. Yol boyunca karşılaştığı kadın ve çocuklarla görevli polis memurlarına karanfil veren Arslan, bayramlarını kutladı. Miting alanına ulaşan işçiler halay çekerken, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı da alanda konser verdi.

 

Türk-İş Çanakkale'de

 

Türk-İş Konfederasyonu tarafından bu yıl Çanakkale'de düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında çok sayıda sendika üyesi kente geldi.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -