Ana SayfaHaberlerGündem11 firari suikastçi asker yakalandı

11 firari suikastçi asker yakalandı

 

15 Temmuz darbe girişiminde Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan darbeci askerlerin Ula ilçesi Şirinköy mahallesinde Domuzbelen mevkiinde bulunduğu ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip kaydırıldı. Jandarma timleri bölgeye geniş çaplı operasyon düzenledi, Gece saatlerinde 9 darbeci asker yakalandı, kaçan iki askeri yakalamak için operasyona devam edildi. İki asker de sabah saatlerinde yakalandı.

 

11 asker arasında, suikast timinin başındaki isim olan Binbaşı Şükrü Seymen de bulunuyor. 

 

Darbeci askerler, araçla Marmaris ilçesindeki Çetibeli Jandarma Karakolu'na getirildi. Bir süre sonra ambulansla gelen sağlık ekibi, darbeci askerleri sağlık kontrolünden geçirmek üzere karakola girdi.

 

Gözaltına alınan askerler için yeni kıyafetler getirildi. Darbeci askerlerin üzerindeki kıyafetlerin, incelenmek üzere Olay Yeri İnceleme ekiplerine teslim edileceği öğrenildi.

 

Askerler, karakoldaki işlemlerinin ardından Muğla Emniyet Müdürlüğüne gönderildi.

 

Yakalanan askerlerin kimlikleri

 

Operasyonla yakalanan askerlerin Şükrü Seymen, Enes Yılmaz, Ergün Şahin, İsmail Yiğit, Mehmet Demir, Muhammet Burak İpek, Murat Köse, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk, Mustafa Serdar Özay ve Muammer Gözübüyük olduğu belirtildi. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris ilçesinde kaldığı otele saldırıda bulunan darbeci askerlerin toplam sayısının 37 olduğu açıklanmıştı. Saldırının ardından ormanlık alana kaçan askerlerden 25'i daha önceki operasyonlarla yakalanmıştı. Gözaltına alınan zanlılardan 23'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. 

 

Son yakalanan 11 kişi ile birlikte, firarda olan sadece bir asker kaldı.

 

Görgü tanığı

 

Firari askerleri gören Üzeyir Çalca, domuz avına giderken 5 kamuflajlı asker gördüğünü, niçin burada bulunduklarını sorduğunda ise tatbikat yaptıklarını söylediklerini belirtti. Çalca, şunları anlattı:

 

"İki arkadaş mısır tarlasına domuz bekçiliği yapmaya gidiyorduk. Derede çatırtı duyduk. Domuzların dere içerisinde olduğunu düşündük. Biraz bekleyip domuz olduğuna kanaat getirince ateş edecektik. Ancak seslerin dereyi geçip tarlaya doğru girdiğini duyduk., O tarafa ışık tuttuk arkadaşımla birlikte. Birdenbire 5 kişi yere yattı. İçlerinden bir tanesi ayağa kalktı. Ne yaptıklarını sorduğumuzda 'Biz tatbikat yapıyoruz' dediler. Biz 5 kişiyi gördük ama azmak içerisinden çatırtı sesleri geliyordu. Daha fazla kişi olabilir."

 

Üzeyir Çalca, askerlerin nasıl oldukları yönündeki soruya ise üzerlerinde askeri tişört bulunduğunu belirterek, "Altlarında kamuflaj vardı. Ancak dereyi geçtikleri için ıslanmıştı. Zayıf yapıları, yüzleri sakallı ve dağınık bir haldeydiler" dedi.

 

Üzeyir Çalca, gördüğü kişilerin kendisine gösterilen firari askerlerin fotoğraflarından aynı kişiler olduğunu teşhis etti. Bu gelişme üzernine jandarma komando birlikleri ile Özel Harekat timleri ve Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı timler bölgeye sevk edildi. Termal kameralı helikopter ve uçaklarda operasyona havadan destek verdi. 

 

Kaynak: DHA, AA

- Advertisment -