Ana SayfaHaberlerGündem12 bin yıllık Hasankeyf’te ‘jet ski’ turizmi

12 bin yıllık Hasankeyf’te ‘jet ski’ turizmi

Anadolu Ajansı’nın sular altında kalmış ve betona boğulmuş Hasankeyf fotoğrafı eşliğinde yaptığı “Hasankeyf yeni yüzüyle misafirlerini bekliyor” haberi sosyal medyada yoğun eleştiriler aldı.

Ama haberin sunum şekli kadar içeriği de dikkat çekiciydi.

Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç’un görüşlerine yer verilen haberde, Kaymakam Koç, 12 bin yıllık bir yerleşim merkezi olan ve eski bakan Veysel Eroğlu’nun adı verilen Ilısu Barajı sularının altında kalan Hasankeyf’te turistlerin neler yapabileceğini şöyle anlatmış.

“Ziyaretçilerimiz burada çeşitli su üstü sportif faaliyetleri de yapabilecek. Çok önemli bir bölgede turizm hareketliliğini burada başlatmış olacağız. Su üstü sporları, jet ski, hız tekneleri ve su üstünde çeşitli sportif faaliyetler yapılması için çalışmalar devam ediyor. Bölgenin incisi diyebileceğimiz bir Hasankeyf ile misafirlerimizi ağırlayacağız. Burada yamaç paraşütünü de faaliyete alacağız. İlgili spor kulüplerimiz burada gösteri uçuşları yapacak. Mevcut Hasankeyf’in su altında kalmayan güzelliklerinden ağlayan mağarası, şelalesi, Şahap Vadisi, Saha Vadisi, Atlıhan ve diğer güzergahtaki doğal güzellikler, trekking ile ilgilenen, doğa yürüyüşünü sevenlerin ilgisini çekecek alanlar var. Ziyaretçilerimiz bu faaliyetlerden memnuniyetle ayrılacak.”

Kaymakam Koç, ayrıca “Hasankeyf’in çok köklü bir medeniyete sahip olduğunu, dünyada örnek gösterilebilecek tarihi hassasiyetle, taşınabilir eserlerin yeni Hasankeyf’e götürüldüğünü” söylüyor ve tarihi ilçeden kurtarılabilen eserlerin taşındığı müze ve arkeopark alanına turistleri taşımak için limanlar inşa edildiğini anlatıyor.

- Advertisment -