Ana SayfaHaberlerGündem'15 Temmuz öncesi gibi davranamayız'

’15 Temmuz öncesi gibi davranamayız’

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti’nin 15. kuruluş yıldönümü nedeniyle Ak Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen törene İstanbul’dan videokonferansla bağlandı. Erdoğan, şunları kaydetti:

 

Hukuki bağımı kopartmak zorunda kaldım: Kurucu genel başkanı olmaktan iftihar ettiğim AKP ile olan hukuki bağımı 27 Ağustos 2014 tarihindeki olağanüstü kongrede kopartmak zorunda kalmıştım. O gün tam 13 yıl sonra partimden ayrılıyor olmamın hüznünü ve milletimin tamamiyle kucaklaşacak olmamın sevincini birlikte yaşamıştım. Partimle bağım kopmuş olsa da partiyi birlikte kurduğum dava arkadaşlarımla gönül bağım bitmemiştir, bitmeyecektir.

 

Pınarhisar'ı hatırlattı: 26 Mart 1999 tarihinde Pınarhisar Cezaevi’ne doğru yola çıkarken ne diyorduk: Beraber yürüdük biz bu yollarda. Cezaevinden çıktıktan sonra milletimize koştuk. 3 Kasım 2002’de milletimiz bize ülkeyi yönetme sorumluluğunu verdi.

KAaos denemesi: Farklı vesayet odaklarıyla giriştikleri saldırılardan sonuç alamayanlar Gezi olaylarıyla toplumsal kaos denemesi yaptılar, tutmadı. Emniyet ve yargı içinde yuvalanmış ihanet çetesi vasıtasıyla 17/25 Aralık darbe girişimini başlattılar, netice alamadılar.

Een sindi tehdit: 15 Temmuz gecesi ülke tarihimizin de kendi geçmişimizin de en alçak, en kanlı, en sinsi tehditiyle karşı karşıya kaldı. O gece meydanlarda Ak Partilisiyle diğer partilerin mensuplarıyla tek yürek tek ses olarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkma mücadelesi verildi. Yenikapı’da bir araya gelen siyasi parti genel başkanları ve her kesimden vatandaşlarımız, ülkemizin önünde yeni bir kapının açılışının müjdecisi olmuştur.

Sorumluluğumuz var: Sizlere büyük görevler düşüyor. 15 Temmuz’a kadar Ak Parti’ye oy verenlerden aldığınız güçle, tüm Türkiye’ye hizmet etmenin çabası içindeydiniz. 15 Temmuz’dan sonra hangi partiye oy vermiş olursa olsun, artık Türk milletinin tamamına karşı kayıtsız şartsız sorumluluğunuz vardır. O başlangıcı meşhum bitişi zafer olan gecede hep birlikte şu gerçekleri gördük: Bu millet varsa biz varız, bu ülke varsa biz varız. Bu devlet varsa biz varız. Bu bayrak varsa biz varız. Bu ezanlar varsa biz varız.

Demokratik dönüşüm: Tüm bunlara şahit olduktan sonra artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız. En başta cumhurbaşkanı olarak ben davranamam. İktidar partisi olarak Ak Parti böyle davranamaz. Muhalefet partilerinin de aynı anlayışla olduğuna bu süreçte şahit oldum. Sivil toplum kuruluşlarının, medyanın, meslek örgütlerinin de aynı anlayışta olduğunu ümit ediyorum. Türkiye’nin 2002 yılı sonundan bu yana gerçekleştirmiş olduğu ekonomik ve demokratik dönüşümün mimarı olan Ak Parti’den yeni dönemde de aynı öncü misyonunu devam ettirmesini bekliyorum.

 

‘Hak ve adalet arayışıyla kuruldu’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyadan da paylaşımda bulundu. Erdoğan, ilk mesajını AK Parti’nin kuruluş yılı 2001’e atıfta bulunarak, saat 20.01’de, son mesajını ise 15. kuruluş yıl dönümüne atfen 20.16’da paylaştı. Erdoğan, “Kurucu Genel Başkanı olduğum AK Parti, 14 Ağustos 2001’de aziz milletimizin hak ve adalet arayışının bir sonucu olarak kuruldu. AK Parti 27 Nisan’dan 15 Temmuz’a kadar bir çok badirede milli iradeden taviz vermemiş, Türkiye’nin önünün açılmasında büyük rol oynamıştır” ifadelerini kullandı.

2 bin polis görev yaptı

Ak Parti Genel Merkez binasına Türk bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım’ın büyük boy posteri asıldı. 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski bakan Hüseyin Çelik, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile birlikte alana geldi.
Şehitler için Fatiha okunan törende Ak Parti’nin 15 yılını anlatan sinevizyon gösterildi.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 14 Ağustos’ta yeni bir girişim olacağı iddiaları çerçevesinde güvenlik tedbirleri de artırılırken 2 bin polis 
görevlendirildi.

Başbakan Yıldırım’ın tören sırasında bir önceki Başbakan Ahmet Davutoğlu ile başbaşa görüştüğü belirtildi.

- Advertisment -