Ana SayfaHaberlerGündem'15 Temmuz ruhunu asla yok edemeyecekler'

’15 Temmuz ruhunu asla yok edemeyecekler’

 

TSK, Gaziantep'teki saldırıyla ilgili web sitesinden bir açıklama yaptı. Açıklamada "Masum insanlarımızı en mutlu günlerinde, düğünlerinde dahi katletmekten çekinmeyen gözü dönmüş caniler; asil milletimizin birliğini, beraberliğini, dayanışmasını ve sahip olduğu 18 Mart, 15 Temmuz ruhunu asla yok edemeyeceklerdir" denildi. 

 

'Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği' vurgulanan açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetleri, bu bilinçle tüm terör örgütlerine ve her türlü tehdit ve tehlikeye karşı masum tek bir vatandaşımızın dahi kılına zarar vermeden, milletimizin ve devletimizin emrinde; jandarma, polis ve korucularımızla omuz omuza mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdürmektedir" ifadelerine yer verildi. 

 

Sınır güvenliğiyle ilgili açıklama

 

TSK'dan sınır güvenliği ve alınan önlemlerle ilgili de bir açıklama yapıldı. 

 

'Suriye Sınır Hattındaki Birliklerin Faaliyetleri " başlıklı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası sınırlarda 'zafiyet olduğu' yönünde idddialara yanıt verilirken, "Suriye sınır hattında; Mart 2011'den beri süren belirsizlik, iç çatışma ve bazı dış güçlerin yarattığı değerlendirilen kaosun getirdiği zorluklar, Devletimizin tüm kurumları ile ve ortak akılla çözülmeye çalışılmaktadır. Bu yönde de olumlu birçok adım atılmış, atılmaya da devam edilmektedir" denildi. 

 

'Kaçakçıları işini yapan bir vatandaş gibi gösterme anlayışı'

 

Açıklamada 'kaçakçılıkla mücadele'yle ilgili de şu ifadelere yer verildi: 

 

"On yıllardır kaçakçılığı bir meslek, kaçakçıları işini yapan bir vatandaş gibi gösterme anlayışı, Suriye krizi sonrasında alınan tedbirlerle bitme noktasına getirilmiştir. Bu kapsamda Başbakanlığın yayımladığı angajman kuralları bölgede güvenliğin bir sigortası haline gelmiştir. Geçmiş dönemlerin aksine; en üst kademelerden başlamak üzere ilgili idari/mülki ve askeri makamlar ortak akılla, çözümsüzlükten çözüme doğru giden iyi bir mekanizma kurmuştur. Mevcut durum itibariyle sorunların sorun olmaktan çıkmaya başladığı bir döneme geçilmiştir." 

 

TSK'nınv erdiği bilgiye göre son 3 yılda Suriye sınırında 239.589 km'lik bölümde beton duvarlarla kaptıldı. Ayrıca 208 bin km'ye yakın bir sınır hattının da beton duvarla kapatılması planlanıyor. 

 

"Hudut güvenliğimiz tam olarak sağlanmıştır"

 

Sınır bilirklerinin de takviye edildiği bilgisine yer verilen açıklama bu konuda şu bilgiler verildi: 

 

"Hudut güvenliğini zafiyete uğratabilecek tarzdaki çekilme/boşluk türündeki hassasiyetler, hudut birliklerimizce anında alınan ilave tedbirlerle giderilmiş, Birlikler görevinin başında kalmaya devam etmiş,Bu arada, güvenliğin sadece hudutlarla sınırlı kalmayacağı, geri bölgelerden hududa ya da tersi istikametlerdeki hareketlerin, ana yollar/güzergahları takip ettiği/edeceği gerçeği de önemli bir parametre olarak görüldüğünden Batı bölgelerimizden getirilen takviyelerle hudut güvenliğimiz tam olarak sağlanmıştır."

 

Açıklamaya göre 2015-2016 yılları arasında 21 bin 256 yasadışı sınır geçiş teşebbüsü engellendi. İlaveten 5 bin 159 kişi yakalandı ve 117 bin 256 kişinin geçişi de engellendi. 

- Advertisment -