Ana SayfaHaberlerGündem1915 Çanakkale Köprüsü ihalesini kazanan belli oldu

1915 Çanakkale Köprüsü ihalesini kazanan belli oldu

 

Karayolları Genel Müdürlüğü, 1915 Çanakkale Köprüsü'nü de kapsayan 'Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu' projesinin Malkara-Çanakkale kesimi için, yap-işlet-devret modeli ihale açtı. Dört ortak girişim grubu teklif verdi. 

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "İhalede en kısa süreyi, 5,5 yıllık yapım süresi dahil toplam 16 yıl 2 ay 12 gün ile Daelim-Limak-SK-Yapı Merkezi OGG verdi" dedi.

 

Teklif veren firmaların isimleri şöyle:

 

1- Daelim (Kore) – Limak – SK (Kore) – Yapı Merkezi OGG
2- IHI (Japonya) – Itochu (Japonya) – Join (Japonya) – Makyol – Nurol – Japon Express Way (Japonya) OGG
3- Cengiz – Kolin – CRBC (Çin) OGG
4- IC İçtaş – Astaldi (İtalya) OGG

 

Bakan Arslan, komisyonun çalışmalarına devam edeceğini, teknik ve ayrıntılı çalışmaların ardından en kısa süreyi veren grupla sözleşme imzalanacağını söyledi.

 

Projenin detayları

 

Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Sefer Tırman, projeyi şöyle anlattı:

 

"1915 Çanakkale Köprüsü dahil Malkara-Çanakkale Kesimi Otoyolu, bağlantı yolları da dahil yaklaşık 101 kilometre otoyol ve 2 bin 23 metre orta açıklıkla dünyanın en uzun asma köprüsü olacak. Otoyol ve köprünün tamamı 2×3 şeritli olacak. İnşaat süresi 5,5 yıl olarak planlanmış olup, Cumhuriyet'imizin 100. yılı olan 2023'te köprü ve otoyol hizmete açılacak şekilde planlama yapıldı."

 

İhale için 11'i yabancı 24 şirketin ihale dokümanı satın aldığını belirten Tırman, bunlardan 4 ortak girişimin grubunun (OGG) teklif verdiğini bildirdi.

 

Komisyonun en kısa sürede teklif dosyalarının yeterlilik değerlendirme çalışmalarını tamamlayarak, teklif zarflarını açacağını söyleyen Tırman, "En kısa sözleşme süresini teklif eden istekliyi ihaleyi kazanan olarak ilan edecektir" dedi.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -