Ana SayfaHaberlerGündem200 bin güvenlik görevlisi görevde

200 bin güvenlik görevlisi görevde

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, Nevruz kutlamaları hakkında açıklama yaptı:

“Ülke genelinde 120 bini polis, 80 bini jandarma olmak üzere 200 bin güvenlik görevlisi, Nevruz'da asayişi sağlamak, huzur ve güvenliği temin etmek için görevlendirildi. İl ve ilçelerde bin 270 noktada yol araması yapılmaktadır. 143 noktada x-ray cihazlarıyla aramalar yapılmaktadır. 10 bin arama dedektörü ve 614 bomba ve patlayıcı arama tespitinde kullanılan köpekle birlikte, arama ve yol kontrolleri vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için yapılmaktadır.

Bu aramalar orada Nevruz'u Nevruz'a yakışır bir biçimde kutlamak isteyenlerin güvenliğini temin içindir. Vatandaşlarımızın da güvenlik birimlerine yardımcı olmalarını özellikle rica ediyorum. Çünkü tüm bu tedbirler kendi güvenlikleri içindir. Ayrıca aldığımız bu tedbirlerin bizim arzu ettiğimiz istikamette uygulanıp uygulanmadığını, vatandaşlara layık olduğu biçimde bu kamu hizmetinin sunulup sunulmadığını tespit için de 161 müfettiş görevlendirilmiştir.

18 il ve ilçede Nevruz kutlamalarına izin verilmiştir. Bazı il ve ilçelerde Nevruz kutlamalarının bu sene yapılmamasının vatandaşlarımızın güvenliği bakımından daha yararlı olabileceği değerlendirilmiştir valilikler ve kaymakamlıklar tarafından. İçinde bulunduğumuz durum dikkate alındığında, bazı olayların üst üste gelmesi nedeniyle vatandaşlarımıza daha sonra yapmaları şartıyla ertelemeler bildirilmiştir. Büyük bir memnuniyetle ifade etmek isterim ki orada Nevruz'u kutlamak isteyen vatandaşlarımız, kendilerine gerekçesiyle yerel birimler tarafından aktarılan bu hususları dikkate almışlardır ve makul karşılamışlardır. Onlara da teşekkür ediyorum."

Kaynak:  AA

- Advertisment -