Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, açık kaynaklardan derlediği kadın cinayetleri istatistiklerini paylaştı. Geçtiğimiz yıllara göre 2018 yılında kadın cinayetlerinin arttığı belirtilen raporda, 2018’de 440 kadının öldürülürdüğü, 317 kadın ve bin 217 çocuğun da cinsel istismara uğradığı belirtildi.
Cinsel şiddete uğrayan 317 kadından en az 142'sinin kamuya açık alanlarda ve özellikle tanımadığı erkekler tarafından cinsel şiddete maruz kaldığı belirtilen raporda, “Kadınlara yönelik saldırılarda cinsel şiddet de azalmıyor. Kadınlar bu şiddet karşısında kendi yöntemleriyle korunmaya çalışıyor. Cinsel şiddet en çok kamuya açık alanlarda, sokakta ve toplu taşıma araçlarında gerçekleşiyor.” ifadeleri yer aldı.
Çocukların; kaldıkları yurtlarda, okullarda ve evlerinde istismar edildiğine dikkat çekilen raporda; bin 217 çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı, 26 çocuğun da öldürüldüğü belirtildi.
ŞÜPHELİ ÖLÜMLER ARTTI
Ayrıca 2018 yılında kadınların şüpheli ölümlerinin de arttığının vurgulandığı raporda, “Baraj, göl kenarı, yol kenarı gibi yerlerde ölü bulunan kadınların haberleri yaygınlaştı. Bu sene öldürülen 440 kadının 131'i şüpheli olarak kayıtlara geçti ve failleri bulunamadı.” denildi.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.