Ana SayfaHaberlerGündem3 kadının cesedinde 19 kurşun

3 kadının cesedinde 19 kurşun

 

PKK'ya karşı operasyonların ve sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak'ın Silopi ilçesinde 4 Ocak'ta öldürülen Seve Demir ile Fatma Uyar ve Pakize Nayir'in otopsi raporuna göre, 3 kadının cesedinde toplam 19 kurşun saptandı. DHA'nın haberine göre, Seve Demir'in cesedinde 11 kurşun, Pakize Nayir'in cesedinde 5, Fatma Uyar'ın cesedinde ise 3 kurşun bulundu.

 

DBP Parti Meclisi üyesi Seve Demir, Özgür Kadın Kongresi çalışanı Fatma Uyar ve Silopi Halk Meclisi Eş Başkanı Pakize Nayir ve kimliği belirlenemeyen bir erkek Silopi'de öldürülmüş, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, '3 arkadaşımız infaz edildi' demişti.

 

Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmamış, Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

 

'3 kadının cenazesi yan yanaydı'

 

Seve Demir'i teşhis eden HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik soruşturma dosyasında yer alan ifadesinde, "Ambulans şoförü bana, 3 kadın cenazesinin yan yana yakın mesafede olduğunu söyledi. Bu da Seve Demir ile diğer 2 kadının da infaz edildiğini göstermektedir" dedi.

 

Toplam 19 kurşun

 

Otopsi raporunda, Seve Demir'in kafatasının parçalandığı ve vücudunda da 5×3 santimetre, 2×1.5 santimetre ve 2×1 santimetrelik ateşli silahlara ait 11 kurşun girişlerinin olduğu belirtildi. Raporda, Demir'e yapılan otopsiyle ilgili "Kafa ön bölgesi ile alın parçalanmış olup, burun kemiği ve üzerindeki cilt ortadan ikiye ayrılmış, kafa boşluğu ve kafa kaidesi görünür hale gelmiştir. Kafadaki saçlı deride, kafa kubbe kemiklerinde geniş doku kayıpları olması nedeniyle yaralanmanın ateşli silah mermi çekirdeği veya herhangi bir patlayıcı mühimmat ile meydana gelip gelmediğini ayrımının yapılamadığı" ifadesi yer aldı.

 

Silopi'de ölen kadınlardan Özgür Kadın Kongresi çalışanı olduğu belirtilen Fatma Uyar ile ilgili otopsi raporunda ise, cesede 3 ateşli silah kurşunu ve 5 muhtemel ateşli silah mermi çekirdeği parçası isabet ettiği belirtildi.

 

Fatma Uyar'ın ölümünün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmalarına bağlı kırıklar ile birlikte büyük damar yaralanmasından gelişen dış kanama sonucu meydana geldiği kanaati bildirildi.

 

Silopi'de ölen 3 kadından Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı olduğu belirtilen Pakize Nayir ile ilgili hazırlanan otopsi raporunda da, cesede 5 ateşli silah kurşunu isabet ettiği ve bunların öldürücü nitelikte olduğu belirtildi.

 

Pakize Nayir'in otopsi raporunda "Cesetten herhangi bir ateşli silah mermi çekirdeği veya parçası veya metalik cisim elde edilemediği, atışların elbiseli bölgelere isabet etmesinden dolayı, atış mesafesinin tayini için elbiselerin atış artıkları açısından incelenmesi gerektiği, kişinin ölümünün çoklu ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı çoklu iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu meydana geldiği kanaatindeyiz" denildi.

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -