Ana SayfaHaberlerGündem33 kişi Sur'un dışına çıkarıldı

33 kişi Sur’un dışına çıkarıldı

 

Diyarbakır Sur'da güvenlik güçleri tarafından belirli aralıklarla yapılan anonsların ardından 3 kafile halinde 33 kişi güvenlik noktalarına ulaştı. Bu kişilerin güvenli bölgeye tahliyeleri sağlandı. Günlerdir dışarı çıkmaya çalıştıklarını söyleyen siviller, PKK'lıların yanlarında cesetler ve yaralılar olmasına rağmen onlara izin vermediğini, ve geri çekildikçe kendilerini de yanlarına götürdüklerini söyledi. Gruptaki çocuklar ise militanların onları evlerde yiyecek ve ziynet eşyaları bulmak için kullandıklarını anlattı.

 

Diyarbakır Valiliği'ne; operasyon bölgesinde bulunduğu bildirilen kişilerin operasyon bölgesinden çıkmak istedikleri, hasta ve yaralılar ile bebeklerin olduğu bildirildi. Güvenlik güçleri, operasyon bölgesinden çıkmak isteyen kişiler için gerekli tedbirler alarak, Dört Ayaklı Minare bölgesinde sağlık ekipleri ile birlikte beklediklerini belirtir anonslar yaptıktan sonra Köprülü Sokak-Yenikapı Sokak kesişim noktasında tahliyesi talep edilen kişileri bekledi.

 

Yapılan anonslar üzerine dün saat 16.20-21.30 saatleri arasında 3 kafile halinde toplam 33 kişi (16 çocuk, 5 kadın, 12 erkek) güvenlik güçlerinin olduğu noktaya ulaştı. 33 kişiden 1 kadın ve 3 erkeğin hafif yaralı olduğu belirtilmesi üzerine bu kişiler olay yerinde hazır bekletilen 112 Acil Servis ambulanslarına teslim edildi. Yaralılar yapılan ilk kontrollerini ardından hastaneye sevk edildi. 33 kişi ile birlikte getirilen 1 erkek cesedinin de işlemler yapılmak üzere ilgili birimlere teslim edildiği öğrenildi.

 

Diğer kişiler de adli ve idari işlemleri için Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edilerek çatışma bölgesinden güvenli bölgeye tahliye edildi.

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -