Ana SayfaHaberlerGündemABD'deki davada Rıza Sarraf tanık olarak ifade veriyor

ABD’deki davada Rıza Sarraf tanık olarak ifade veriyor

New York'taki duruşmanın başında Sarraf'ın Türkiye ve Makedonya vatandaşı olduğu belirtildi. Ardından Rıza Sarraf, hakkında yöneltilen 7 suçlamayı kabul etti ve savcılık adına tanıklık yapmak için yemin etti. Sarraf'ın duruşma salonuna elleri kelepçeli ve ten rengi mahkum kıyafetiyle (tulum) getirildiği belirtiliyor.

Rıza Sarraf, savcının sorduğu bir soru üzerine, serbest bırakıldığı yönündeki iddiaları reddetti ve FBI gözetinde olduğunu söyledi.. Sarraf önümüzdeki üç gün boyunca ifade verecek. Davanın bir başka tanığı da Türkiye'den kaçan FETÖ firarisi bir polis olacak. Birkaç gün içinde o tanığın da dinlenmesi bekleniyor.

 

"ÜÇ YÜKÜMLÜLÜĞÜM VAR" DEDİ

Rıza Sarraf, ifadesinin başında, savcılık makamıyla yaptığı işbirliği kapsamında üç yükümlülüğü olduğunu söyledi. Bunları, “Tam olarak doğruyu anlatmak, Amerikan hükümetiyle işbirliği yapmak ve bundan sonra suç işlememek” olarak sıraladı.

Savcılar Hakan Atilla'yı İran'a uygulanan yaptırımları delen sistemi tasarlamakla, Sarraf'ı da sistemi uygulamakla suçluyor. Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Atilla, duruşmanın ilk gününde hakkındaki suçlamaları reddetmişti. Atilla'nın avukatları Sarraf'ın cezaevinden çıkmak için Atilla'ya iftira attığını söylemişti.

- Advertisment -