Ana SayfaHaberlerGündemABD'nin iki numarası Türkiye'de

ABD’nin iki numarası Türkiye’de

 

Biden'i İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, İstanbul Vali Yardımcısı Yakup Vatan, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile diğer ilgililer karşıladı.

Biden ile eşi Jill Biden da İstanbul'a geldi.

 

Sıkı güvenlik önlemi

 

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Atatürk Havalimanı'ndan kalacağı Beşiktaş'taki Conrad Otel'e geldi. Biden'i otele getiren konvoyun geçişi sırasında geniş güvenlik önlemi alındı.

 

Konvoyun geçiş güzergahı, güzergah üzerindeki köprüler ve yaya üstgeçitlerinde de araçlı, motorlu ve yaya resmi polisler nöbet bekledi. Konvoya sinyal kesici jammer araçların da eşlik ettiği dikkat çekerken, bir polis helikopteri de havadan denetleme yaptı.Konvoyun en arkasında giden bir konsolosluk aracı ise sonradan gelip konvoya girmek isteyen sivil araçlara engel oldu. D-100 Karayolu'nu takip ederek Mecidiyeköy ve Balmumcu'dan geçen Biden'ın konvoyu, yolculuğu Barbaros Bulvarı üzerindeki Conrad Otel'de noktaladı.

 

ABD'nin iki numaralı ismi Biden, İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de bir araya gelecek.

- Advertisment -