Ana SayfaHaberlerGündemAB'ye son öneri 16 Nisan'da

AB’ye son öneri 16 Nisan’da

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) süreciyle ilgili 16 Nisan'da yapılacak referandum sonrasını işaret etti. Çavuşoğlu, "16 Nisan'dan sonra AB'ye son önerimizi sunacağız. Ondan sonraki süreci nasıl sürdüreceğimizi değerlendirip aldığımız kararları sizlerle paylaşacağız. AB ile vize sorununu çözmek istiyoruz. Bu vize serbestisini de almamız lâzım. En son imzaladığımız göç anlaşmasının bir parçasıdır" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da, "Yıllarca bize 'AB kriterleri' diyerek dayattıkları ne varsa, şimdi hepsini kendileri ayakları altına alıyor. Şu 16 Nisan bir bitsin, 16 Nisan bittikten sonra masaya oturacağız, konuşacağız. Bu devran böyle yürümez" demişti.

 

Erdoğan ayrıca Türkiye'de AB ile müzakerelere devam edip etmemenin sorulacağı bir referandum yapılabileceğini de söylemişti.

 

"Şimşek başkanlığında bir heyet Moskova'ya gidecek"

 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya ile uçak krizi sonrası atılan normalleşme adımlarına da değindi. Çavuşoğlu, "Önümüzdeki hafta Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in başkanlığında bir heyet Moskova'ya gidecek. Rus muhataplarımızla oturup konuşacağız, tüm engelleri kaldırmak için inşallah bir mutabakatı sağlarız" dedi.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -