Ana SayfaHaberlerGündemAdana'da saldırı: 2 ölü, 33 yaralı

Adana’da saldırı: 2 ölü, 33 yaralı

 

Adana Valiliği önünde bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda, 2 kişi hayatını kaybetti, 1'i ağır 33 kişi de yaralandı.

 

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Saat 08.05 civarında otoparkta Valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor” dedi.

 

Patlamanın 33 plakalı bir araçta meydana geldiğini söyleyen Demirtaş, aracın bu zamana kadar herhangi arama kaydının olmadığını söyledi.

 

Patlamanın, Valiliğin otoparkındaki bir araçta meydana geldiği belirtiliyor. DHA muhabiri, patlamanın etkisiyle Valilik binasının tüm camlarının kırıldığını, çevredeki binaların da patlamadan etkilendiğini söyledi.

 

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Adana Valiliği önünde otoparkta bir patlama gerçekleşti. Valimizle konuştum, yaralılarımız var. Yaralılarımıza acil şifâ diliyorum. Aydınlığın işareti olan sabah saatlerinde bu alçak saldırı gerçekleşti. Adanamıza geçmiş olsun. Lanetli terör insanımızı hedef almaya devam ediyor. İnsanlık adına bu terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Twitter’daki hesabından, "Bölgede oynanan oyunu bozduğu için hedef haline gelen Türkiye teröre teslim olmayacak, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" yazdı.

 

Başbakanlık'tan yayın yasağı

 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Adana Valiliği otoparkındaki patlamaya ilişkin olarak Başbakanlık tarafından geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

 

Kaynak: DHA, AA

- Advertisment -