Ana SayfaHaberlerGündem'Adil denilen şahsı kaçıran komşum'

‘Adil denilen şahsı kaçıran komşum’

 

Gazeteci Erdal Şen, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden biri olarak aranan, Gülen örgütünün "Hava Kuvvetleri imamı" olduğu iddia edilen Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz’ün kaçışına yardımcı olduğu gerekçesiyle tutuklanan isimlerden biri. Erdal Şen, Ankara’da Başbakanlık muhabirliği döneminde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaşadığı Keçiören Subayevleri'ndeki apartmanda uzun süre komşusu oldu. St. Petersburg dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, firar eden Adil Öksüz’ü ve Öksüz'ün kaçışına yardım edenlerden Erdal Şen'i kastederek şu açıklamaları yaptı:

 

"15 Temmuz gecesi olan hadise. İsmi Adil (Öksüz) olan şahsı kastediyorum. İsmi Adil de kendisi adil değil. Bakın onu kaçıran gazeteci bizim apartmanda oturuyormuş. Komşumuz yani. Görünürde bize saygıda hiç kusur etmezdi. Bunu da herkese söylerdi. Şimdi Adil denilen o şahsı kaçıran adam olduğu ortaya çıktı. Kaçıran o. Bunların hepsi karaktersiz. Köşesinde sallayıp duran vardı ya şimdi kaçmış olan, o da öyleydi. Gelirdi karşımıza yok şöyle yok böyle. Kim olduğunu anlıyorsunuz. Köşesinde yazmaya gelince de verip veriştiriyordu. Niye kaçtın gittin? Bu kadar yüreğin vardı, o zaman kalsaydın. Onun için ben burada milletimin tutumunu çok önemsiyorum. Şu anda tüm savcılarımız, Allah kendilerinden razı olsun, hâkimlerimiz, bence hata payını minimize ettiler. Hepsi iyi çalışıyorlar. Burada iyi çalışmak önemli. Hukuk içerisinde kalmak suretiyle, atılacak adımlarla bir çok kirli paslı işler açığa çıkacaktır. Kurumlarımız, kendi içindeki pislikleri şu anda gayet başarılı bir şekilde ortaya çıkarıyorlar. Kanun Hükmünde Kararname’ye ek yapmak suretiyle bir daha geri dönme şansları yok. Hükümetin de bir taraftan da Meclis’e bunları getirmek suretiyle de Meclis’ten de ayrıca yasayla bunu geçirme gibi bir çalışması var."

 

Erdal Şen gazeteciliğe Zaman gazetesinde başladı, sonra Habertürk gazetesinde Haber Müdürlüğü ve Ankara Temsilciliği yaptı. Son olarak Meydan gazetesinde çalışıyordu. Erdal Şen "Belgelerin Dilinden Yassıada’nın Karakutusu” ve "27 Mayıs’ın Sessiz Tanıkları" adlı kitapların yazarı. Şen'in 2008'de, Ankara'da Zaman gazetesinin Başbakanlık muhabirliğini yaptığı dönemde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı Keçiören Subayevleri’ndeki apartmanda uzun süre komşusu olduğu ortaya çıktı.

 

Şen 15 Temmuz darbe girişiminde ise, girşimin kilit isimlerinden, Gülen örgütünün "Hava Kuvvetleri imamı" diye bilinen Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz’ün kaçışına yardımcı olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

 

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Adil Öksüz, darbe girşiminin merkezi Akıncı Üssü çevresinde yakalanmış ve mahkemede "arazi bakmaya gelmiştim" savunması yaptıktan sonra bırakıldı. Mahkeme tarafından serbest bırakıldıktan sonra örgütün imamı olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarıldı ancak Öksüz bu arada kayıplara karıştı. 

 

Kaynak: Hürriyet, Milliyet, Al Jazeera

- Advertisment -