Ana SayfaHaberlerGündemAdil Öksüz 'kırmızı liste'de

Adil Öksüz ‘kırmızı liste’de

 

İçişleri Bakanlığı, "terörden arananlar" listesine Gülen örgütünden aranan 37 kişinin de eklendiğini, bunlardan 8'inin, 4 milyon liraya kadar ödül verilen "kırmızı" kategoride yer aldığını açıkladı. Gülen örgütünün "Hava Kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kayıplara karışan Adil Öksüz'ün de arananlar listesinde "kırmızı" kategoride olduğu belirtildi. İçişleri Bakanlığı, ihbar edenlere Ödül Komisyonu tarafından toplamda 4 milyon 680 bin lira ödül verildiğini duyurdu.

 

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, 28 Ekim 2015 itibariyle Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların fâillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara verilecek ödüllerle ilgili bilgiler ve 5 renk kategorisinde aranan örgüt mensuplarının bilgilerinin olduğu "www.terorarananlar.pol.tr" adresli internet sitesi ile "@terorarananlar" isimli Twitter ve "@arananteroristler" adlı Facebook hesaplarının hizmete başladığı da hatırlatıldı.

 

"www.terorarananlar.pol.tr" web sitesinin, hizmet vermeye başladığı günden itibaren 840 bin 390 ziyaretçi tarafından 5 milyon 823 bin 619 kez görüntülendiği belirtilen açıklamada, ihbar edenlere yeşil listedekiler için bir milyon 300 bin lira, gri kategoridekiler için 750 bin lira olmak üzere, Ödül Komisyonu tarafından toplam 4 milyon 680 bin lira ödül verildiği ifade edildi.

 

"Terörden arananlar" listesine firari 37 Gülen örgütü mensubu daha eklenirken, bunlardan 8'i 4 milyon liraya kadar ödül verilen "kırmızı liste"de yer aldı. Aranan şüphelilerden Adil Öksüz de "kırmızı" kategoride.

 

"Alo 140 Terör İhbar Hattı"na gelen 487 bin 962 çağrı sonucunda kırmızı listedeki bir, yeşil listedeki 5, turuncu listedeki bir ve gri listedeki 20 olmak üzere 27 örgüt mensubu ölü ele geçirildi, birçoğu da yakalandı.

- Advertisment -