Ana SayfaHaberlerGündemAfgan Murtaza Messi'yi bekliyor

Afgan Murtaza Messi’yi bekliyor

 

Üstünde "Messi" ve "10" yazan, poşetten yapılmış Arjantin Milli Takımı formasıyla çekilen fotoğrafları sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla yayılan 5 yaşındaki Afgan çocuk Murtaza'nın, hayranı olduğu yıldız futbolcuyla tanışması için girişimler başlatıldı.

 

Afganistan Futbol Federasyonu, Barcelona Kulübünün Arjantinli forvet oyuncusu Lionel Messi'nin, dünyaca ünlü futbolcunun poşetten yaptığı formasıyla çekilmiş fotoğrafları internette yayılan Afgan çocukla bir araya geleceğini açıkladı. Kesin tarih 3-4 gün içinde belli olacak.

 

AFF'nin, FIFA Altın Top Ödülü'nü 5 kez kazanan Messi ile irtibata geçtiği ve İspanyol kulübü Barcelona'da top koşturan futbolcu ile Murtaza'nın yakın zamanda bir araya geleceği ifade edildi. AFF Başkanı Keramuddin Kerim, yaptığı açıklamada, Messi’nin, Afgan hayranı Murtaza ile İspanya veya Afganistan dışında bir ülkede görüşeceğini belirterek, "Bildiğimiz kadarıyla Messi, güvenlik sorunları nedeniyle Afganistan’a gelmeyecek ama gelmek isterse Afgan hükümeti burada güvenliğini sağlayacak" dedi.

 

5 yaşındaki Murtaza'nın, FIFA Altın Top Ödülü'nü 5 kez kazanan Messi ile görüşmesi için yol masraflarını bir Afgan telekomünikasyon şirketinin karşılayacağını belirten Kerim, yıldız futbolcunun fakir Afgan çocuğa yardım edeceği sözünü de verdiğini bildirdi.

 

Afganistan'ın Gazni vilayetindeki Caguri ilçesinde yaşayan Murtaza, fotoğraflarının internette yayılması sonrası "poşetten Messi forması giyen çocuk" olarak ünlenmişti.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -