Ana SayfaHaberlerGündemAK Parti Başkanlık için harekete geçiyor

AK Parti Başkanlık için harekete geçiyor

 

AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılan Başbakan Binali Yıldırım, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Başkanlık sistemiyle ilgili çağrısına yanıt verdi. Bahçeli'ye teşekkür eden Yıldırım, en kısa sürede teklifi Meclis'e getireceklerini ve Meclis onay verse dahi referanduma gideceklerini açıkladı.

 

MHP lideri Bahçeli Salı günü grup toplantısında yaptığı açıklamada, "AK Parti Başkanlık sistemiyle ilgili inadını sürdürecekse, Anayasa taslağını TBMM'ye getirmelidir. Bizim tercihimiz parlamenter sistemin reforma tâbi tutulmasıdır. Ancak milletimiz aksini söylerse buna da diyeceğimiz herhangi bir şey doğal olarak bulunmayacaktır" demişti.

 

Bahçeli'ye teşekkür

 

Binali Yıldırım'ın açıklamaları şu şekilde:

 

"Türkiye fiili durumu hukuki duruma dönüştürmek durumunda.

 

Sayın Bahçeli’nin bunu görmüş olması memnuniyet vericidir. Sayın Bahçeli’nin bu konudaki yol açıcı beyanatları cesaret vericidir. AK Parti olarak hazırız ve adımlarımızı derhâl atacağız.

 

Sayın Bahçeli’nin bu çerçevedeki çağrısını aynen kabul ediyoruz ve kısa sürede Meclis’e yeni anayasa teklifimizi getireceğiz.

 

Parlamenter sistemin Türkiye’nin dertlerine çözüm üretmediği bir gerçektir.

 

Sürekli güçlü bir siyasi iradeyi oluşturacak, istikrarı kalıcı hâle getirecek bir sistem değişikliği Türkiye'nin vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. Bugüne kadar anlaşılan 60 madde başta olmak üzere, diğer eksik kalan maddeleri de AK Parti grubu hazırlayacak, yeni anayasa teklifimizi Meclis'e getirecek ve onayına sunacak. Meclis, ister 367 ile kabul etsin, ister 330'la kabul etsin, her iki halde de son onayı millete götüreceğiz. Son sözü milet söyleyecek."

 

"Ülkemizde nefes alamayacak hâle getireceğim"

 

Başbakan Yıldırım konuşmasında ayrıca PKK’nın AK Parti’li yerel yöneticilere yönelik saldırılarına, Gülen örgütüyle mücadeleye ve eğitimde tam gün sistemine geçilecek olmasına verilen tepkilere de değindi. Başbakan’ın açıklamalarından diğer satır başları da şöyle:

 

"Hâin terör örgütü yol arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi alçakça, kalleşçe şehit etti. Hem de çoluk çocuğunun, eşinin gözü önünde bu alçaklığı yaptılar. Burada, milletimin, sizlerin huzurunda söz veriyorum ki dökülen her damla kanın hesabını tek tek soracağım. Teröristleri, onların destekçilerini ülkemizde nefes alamayacak hâle getireceğim."

 

"Terör örgütü üyesi de destekçisi de bu topraklardan tamamen çıkarılacak. Bundan en ufak kim şüphe ediyorsa ben de onun aklından şüphe ederim."

 

"CHP'nin bu oyuna alet olması üzüntü verici"

 

"Başta ana muhalefet partisi olmak üzere, FETÖ gerçeğini anlamamakta direnen bir küçük kesim olduğunu görüyoruz. Hiç kusura bakmasınlar, bu yaptıkları bu asil millete en hafifinden haksızlıktır, siyaseten abesle iştigâldir. CHP'nin 'mağduriyet edebiyatı' üzerinden sürdürdüğü söylemin ne kadar sıkıntılı olduğu açıktır. Bu söylem, FETÖ'nün yeni bir oyunudur, CHP'nin bu oyuna alet olması üzüntü verici."

 

CHP'nin mağduriyet iddiaları

 

"Ana muhalefet partisi bize cevap veriyor, 'Ben mağdur edebiyatına bakmam, bunların haklarını savunmaya devam edeceğim.' diyor. Et kardeşim. FETÖ'cülerle senin muhabbetin iyiyse bana ne. Ben millete, milletin hakkına bakarım. Alçakların, bu milletin geleceğini karartmaya çalışanların hakkıyla, hukukuyla bizim işimiz olmaz. Onları mahkemeler görecek, ben değil."

 

"Bunlara sahip çıkmak, milletin geleceğine, milletin 15 Temmuz'da ortaya koyduğu bu kahramanlığa karşı en büyük saygısızlık. Bu siyaset değil, siyasetimizi meydanlarda yapalım, vatandaşa ne anlatacaksak anlatalım ama bu ülkeyi yıkmak isteyenlere, bu milletin geleceğini karartmak isteyenlere arka çıkmak hiçbir şekilde, hiçbir şeyle izah edilemez. Yol yakınken Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu yanlıştan dönmesini, Yenikapı rhunu benimsemesini bekliyorum."

 

Tam gün eğitime tepkiler

 

"Tam gün eğitim dedik Allah! Bir yaygara bir yaygara. Bunların ne konuştuğundan haberi yok, şu kadar okul öğretmen lâzım. İş yapmaya gönlü olmayan böyle diyor. Sen yapmayacaksın kardeşim, AK Parti yapacak. Zaten sana bıraksak vay halimize. Bak geçmişe; kitap mı veriliyordu? Derslik sayısı da artırıldı. Zaten bazı yerlerde tam güne geçildi. 77 bin derslikten bahsediyoruz. Zaten 300 binden fazla dersliği AK Parti döneminde eğitim sistemine kazandırdık. Bilen de bilmeyen de konuşuyor. AK Parti bir şey söylerse yapar, yapmayacağı şeyi asla söylemez."

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -