Ana SayfaHaberlerGündemAK Partili vekil aşırı millilik yaparken baltayı taşa vurdu!

AK Partili vekil aşırı millilik yaparken baltayı taşa vurdu!

ABD’de master-doktora yapanlar üst düzey makamlara getirilmesin diyen AK Partili vekil yedi bakanı unuttu.

ABD’de Demokratların başkan adayı olan Joe Biden’in geçtiğimiz Aralık ayında Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı değerlendirmelerin yayılması Türkiye’deki siyasetçilerin tepkisine neden oldu.

Bu tepkilerden birisi de AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanvekili Ali Özkaya’dan geldi:

“Bu hadsiz ve küstah adama muhalefet tarafından verilen cevapları görünce uzun süredir kafamda oluşan ve sık sık tekrarladığım bir husus var. Özellikle ABD ve İngiltere’de Lisans/YL/doktora yapanları doğrudan siyasette ve kamuda devletin üst makamlarına getirmemekte fayda var…”

Ama AK Partili siyasetçi, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Temel Karamalloğlu gibi muhalefet liderlerini hedef almaya çalışırken, Cumhurbaşkanlığı’nda ve kabinede ve en üst düzey görevlerde bulunan pek çok ismin yurtdışında yüksek lisans ve doktora yaptığını unuttu.

İşte o isimlerden bazıları:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay:

1990 yılında, Detroit’teki (ABD) Wayne State Üniversitesi’nde imalat mühendisliği ve işletme alanlarında yüksek lisans programlarını tamamladıktan sonra aynı üniversiteden endüstri mühendisliği alanında doktora derecesini aldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın:

1996 yılında ABD’deki George Washington Üniversitesi’nde karşılaştırmalı beşeri bilimler ve felsefe alanındaki çalışmasıyla doktor oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak:

Yüksek lisansını New York Pace Üniversitesi Lubin School of Business’ta (ABD) tamamladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar:

Queen’s University Belfast’ta (Kuzey İrlanda) Uluslararası Diplomasi alanında yüksek lisans yaptı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk:

2000 yılında Michigan Üniversitesi (ABD) ekonomi doktorasına burslu olarak kabul edildi. Alan değiştirerek Teksas Üniversitesi’ne (ABD) geçti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:

1993-1995 yılları arasında Jean Monnet bursunu kazanarak gittiği London School of Economics’den (İngiltere) doktora derecesini aldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu:

Yüksek Lisansını, Palm Beach Atlantic Üniversitesi’nde (ABD) işletme alanında tamamladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank:

ABD’de Indiana Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nde yüksek lisans yaptı.

Sosyal medyada aldığı tepkiler üzerine Özkaya, tweetinin “yurtdışında olanların “doğrudan” üst makamlara gelmesinde karşılan sorunlarla ilgili” olduğunu iddia etti:

Twit amacım gayet açık;uzun süre yurtdışında olanların “doğrudan” üst makamlara gelmesinde karşılan sorunlarla ilgilidir.Yoksa“bilim ve teknoloji”merkezi olan Ülkelerde elbette insanımız eğitim alacak,“ilim Çin de olsa onu alınız”emrine uyacağız.Buradan farklı sonuç anlaşılmamalı

- Advertisment -