Ana SayfaHaberlerGündem'Akademik terör' suçlaması

‘Akademik terör’ suçlaması

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ommer Otel'de düzenlenen Kayseri Ticaret Odası 120'nci Onur Yılı programına katıldı. Programda, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Lütfi Elvan, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da yer aldı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güneydoğu'daki çatışmalarla ilgili devleti suçlayan bir bildiri yayınlayan 1128 akademisyene yönelik eleştirilerini sürdürdü. Cuma günü karne dağtımı sırasında Diyabakır'da bir okula el bombası atılması sonucu 5 çocuğun yaralandığı saldırıyı anımsatan Erdoğan, "Diyarbakır'da okula karne günü bomba atıyorlar. Ey akademisyenler siz öğrenci yetiştirmiyor musunuz? Bu alçakların yanında nasıl duruyorsunuz? Siz nasıl akademisyensiniz? Aslında bunlar bir akademik bir terörün aktörleridir" diye konuştu.

 

'Terörün gerçek yüzünü görmek istemiyorlar'

 

Cumhurbaşkanı isim vermeden Türkiye'nin müttefiklerini ve ulsulararası toplumu Türkiye'nin 'terörle mücadelesi'ne yeterince destek vermemekle eleştirdi. Erdoğan, "Yakın müttefiklerimiz başbaşa oturduğumuzda , evet 'bu bölücü terör örgütüdür' diyorlar. Ancak ulsulararası toplum terörün gerçek yüzünü görmüyor. görmek istemiyor. Ülkemizi terörle mücadelesinde yalnız bırakanlar, kendileri yarın aynı soruna düçar olacaklardır. Onun için o ne diyor, bu ne diyor diye tereddüt gösteremeyiz. Ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız" diye konuştu.

- Advertisment -