Ana SayfaHaberlerGündemAkar: Hâinler TSK'ya çok büyük zarar verdi

Akar: Hâinler TSK’ya çok büyük zarar verdi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulûsi Akar ve kuvvet komutanları, Ankara Emniyeti'ne gitti. Orgeneral Akar ve kuvvet komutanları Ankara Emniyeti'nde inceleme yapıp, şehit olan polislerin düştüğü yere karanfil bıraktı. Akar burada polislere kısa bir konuşma yaparak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

 

Bundan önce İçişleri Bakanı Efkan Âlâ'yı makamında ziyareti sırasında açıklama yapan Akar, "Aynı kararlılıkla, azimle, gayretle asker, polis birlikte ülkemiz, milletimiz için ölürsek şehit, kalırsak gazi düsturuyla güvenlik konusunda bize düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz" dedi.

 

"Bu alçaklar, üniforma giymiş bu hâinler ülkemize, milletimize özellikle Silahlı Kuvvetlerimize çok büyük zararlar verdiler" diyen Akar, "Bunlar adalet önünde mutlaka en ağır şekilde cezalandırılacaktır, bundan hiç şüphemiz yok" ifadelerini kullandı.

 

Gölbaşı Polis Özel Harekât Merkezi'ne ziyaret

 

Orgeneral Akar daha sonra 50 polisin şehit olduğu Gölbaşı Polis Özel Harekât Merkezi'ne giderek inceleme yaptı ve şehit polislerin anısına karanfil bıraktı. Akar'a kuvvet komutanları ve İçişleri Bakanı Âlâ da eşlik etti.

 

Bakan Âlâ burada gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

 

"Daha yeni terörle mücadeleden ailelerinin yanına gelmiş özel harekât mensuplarımızı, burada bu kadar alçaklık olabilir mi diyebileceğimiz, asker elbisesi giymiş teröristler şehit etti. Bunlar o elbise içerisine girmiş, Peygamber ocağına dâhil olmuş ve milletin mukaddes gördüğü görevlere gelmiş teröristlerdir. 50 özel harekât mensubumuzu lazerli füze atarak, helikopterlerle şehit ettiler. Genelkurmay Başkanımızın burada bulunma nedeni kahraman polislerimize başsağlığı dilemektir. Biz daima birlikte çalışacağız. Memleketimizi bölemeyeceklerini anlayanlar, kurumları parçalamayı amaçladılar. Yine olmadı, kurumlardaki vatanseverler, polisimiz, milletimiz bu gidişata 'Dur' dedi."

 

"TSK kendisine verilen siyasi direktifleri uygulamakta"

 

Genelkurmay Başkanı Akar ise, TSK'nın kendisine verilen siyasi direktifleri uygulamakta olduğunu vurguladı. Akar, şöyle devam etti:

 

"Ülkemize, milletimize, Silahlı Kuvvetlerimize bu rezilliği yaşatanlar TSK mensubu kabul edilemez. Bunlar asker elbisesi giymiş yılanlar, çiyanlar ve teröristlerdir. Biz daha önce de olduğu gibi, asker ve polisimizle birlikte siyasi direktifler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Asker ve polis arasında fitne fesat kabul etmiyoruz. Biz inadına birbirimize sarılacağız, birlikte çalışacağız. Polisimizi, askerimizi çok seviyoruz. Bu arkadaşlarımız Doğu'da, Güneydoğu'da gözlerini kırpmadan kurşunun üzerine giden insanlardır. Hepinizi başta mağdur ve mahzun milletimiz olmak üzere selâmlıyorum."

 

Erdoğan ile görüşecek

 

Akar ve kuvvet komutanları, saat 16:00'da Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ı makamında ziyaret etti. Akar burada, "Başka ülkeler bu hâinliği başka milletlere karşı yaptılar. Ama burada kendi milletlerine karşı yaptılar. Bunu kınıyoruz" dedi.

 

Orgeneral Akar saat 18:30'da da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -