Ana SayfaHaberlerGündemAkşener’den sosyal medya mesajı: ‘Tarih şahittir ki gençlerin önüne örülen hiçbir duvar...

Akşener’den sosyal medya mesajı: ‘Tarih şahittir ki gençlerin önüne örülen hiçbir duvar ayakta kalamamıştır’

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir gün gecikmeyle gerçekleştirdiği partisinin grup toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kızı Esra Albayrak ile Hazine ve Maliye Bakanı olan damadı Berat Albayrak’ı hedef alan sosyal medya paylaşımlarının ardından Twitter, Netflix gibi uygulamalarla ilgili verdiği talimatı eleştirdi. “Fırsat bu fırsat diyerek adım atmakla meseleler çözülmez” diyen Akşener, İyi Parti olarak sosyal medya platformları için ülke hukukuna uygun şekilde düzenleme yapılmasına karşı olmadıklarını belirtti ancak ‘özgürlük’lerin altını çizdi. Akşener, “İşe iktidarın maaşlı trol ekibini dağıtarak başlayalım” önerisinde bulundu.

Akşener, getirilen tedbirlerin iktidarın “tek tip insan yetiştirme saplantısı”ndan kaynaklandığını söyledi ve sosyal medya kısıtlamalarıyla ilgili eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Twitter iktidarın maaşlı trollerinin hesaplarını kapattı. Film de ondan sonra koptu. İşin özü bu. Eğer öyle olmasaydı daha bir hafta önce gençlere sosyal medyayı öve öve bitiremeyen Erdoğan bir hafta sonra yasaklar mıydı? Fırsat bu fırsat diyerek adım atmakla meseleler çözülmez. Tek tip insan yetiştirme saplantısıdır, farklı olanları dönüştürme sevdasıdır.

“Her gün birileri hakarete, iftiraya uğruyor. Küçük ortak her gün öfke krizi geçiriyor. Minik ortak her gün birini hedef gösteriyor. Masum gazeteciler cezaevine konuluyor ama masum kadınlara tecavüz göndermesi yapanlar serbest kalabiliyor. Ama Sayın Erdoğan’a sorarsanız; suçlu Netflix, YouTube, Twitter.

“Tarih şahittir ki gençlerin önüne örülen hiçbir duvar ayakta kalamamıştır. Demedi demeyesin.”

- Advertisment -