Ana SayfaHaberlerGündemÂlâ: 18 intihar saldırısı engellendi

Âlâ: 18 intihar saldırısı engellendi

 

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, 1 Ocak tarihinden bugüne kadar 18 canlı bomba eyleminin önlendiğini açıkladı. Âlâ, Kanal 7 televizyonunun canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı:

 

"İçişleri Bakanlığı olarak, bütün emniyet olarak her tarafa 'bu tür konulara ilişkin bir takım faaliyet olabilir herkes teyakkuz halinde olsun' demişiz. Yılbaşından bugüne kadar, 18 tane olayı bu şekilde önlemiş bulunuyoruz. Dört tane böyle bir araç getirmişler, biz 3'ünü yakalamışız. Geçen gün de birini Boğaziçi'nde yakaladık ve kişi de tutuklandı."

 

Kimlik tartışması

 

Ankara saldırısında canlı bombanın kimliğiyle ilgili yaşanan tartışmalarla ilgili soruyu da yanıtlayan Âlâ, saldırganın fotoğrafını göstererek konuştu:

 

"Kişi şu, parmak izleriyle Suriye’den girdiği, Amude doğumlu olduğu, kendi beyanı. Giriş tarihi, hepsi kendi beyanıyla kendi parmak iziyle resmiyle burada. Sonradan, terör örgütünün açıkladığı kişi de bu. Olay net ve berrak. Kendisini, başka isimle tanıtmış. İki terör örgütü de aynı terör örgütü, neyi tartışıyor Türkiye’deki bazı siyasiler anlamakta güçlük çekiyorum."

 

Saldırı sonrası başlayan zaafiyet tartışmalarına da değinen bakan, "Şu anda bunu söyleyenler, marjinal kesimler. Vatandaşa sorduğunuz zaman ne deniliyor, terörle ciddi mücadele ediliyor mu? Herkesin kanaati o değil mi?" yanıtını verdi.

 

'İdil'de üçte iki tamamlandı'

 

İçişleri Bakanı, Cizre’de sokağa çıkma yasağının 24 saat devam ettiğini, ancak yakında sadece gece sokağa çıkma yasağına dönüleceğini bildirdi.

 

Operasyonların devam ettiği ve İdil'de sokağa çıkma yasağının bulunduğuna değinen Ala, "Orada 3'te 2'si tamamlandı. 3'te 1'lik kısmı kaldı. Devam ediyor operasyonlar, yani temizleme, çukurları doldurma, barikatları kaldırma, bomba düzeneklerini imha…Burada güvenlik güçlerimizi kutluyorum, çok iyi bir organizasyon içinde vatandaşa yapılan eziyeti ortadan kaldırmak için canla başla mücadele ediyorlar" ifadesini kullandı.

 

Âlâ, Sur’un çok sıkışık bir yer olduğunu, operasyonların bunun için uzun sürdüğünü, orada da başarılı sonucu elde edeceklerini bildirdi.

 

Canlı bombanın evine taziye

 

HDP Milletvekili Tuğba Hezer’in canlı bomba için Van'daki taziyeye katılmasına ilişkin değerlendirmesi sorulan Âlâ, "Orada bir kere caminin yanındaki bir yer de açılmış. O adli soruşturma da başlatıldı. Orada bazıları, 8-10 kişi gözaltına alındı" dedi.

 

 

Kaynak: AA

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik