Ana SayfaHaberlerGündemAliye Boydak tutuklandı

Aliye Boydak tutuklandı

 

Kayseri'de darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 15 kişi arasında yer alan Boydak Holding Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Boydak'ın eşi Aliye Boydak, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aliye Boydak ile birlikte Fethullah Gülen örgütünün Kayseri'deki imamları olduğu ileri sürülen toplam 9 kişi tutuklanırken, 6 kişi ise yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla salıverildi.

 

Cemaat'e yakın Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, darbe girişimi sonrası yaptığı yazılı açıklamada "FETÖ örgütüne, geçmişte iyi niyet ve sadece vatanseverlik duygusuyla yaptığımız yardımları düşününce bugün kahroluyoruz" demişti. Boydak, 17-25 Aralık sürecinden sonra Cemaat'le yollarını tamamen ayırdıklarını da iddia etmişti.

 

Gülen Cemaati’ne yönelik 'paralel devlet yapılanması' soruşturması kapsamında Kayseri’de gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Ankara'da çıkarıldığı mahkemece Mayıs ayında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti. Kardeşi ve holding CEO’su Memduh Boydak ise hâlâ tutuklu.

 

Kaynak: DHA, Al Jazeera

- Advertisment -