Ana SayfaHaberlerGündemAlmanya Büyükelçisi: Mahkemeye bilgi verip katıldım

Almanya Büyükelçisi: Mahkemeye bilgi verip katıldım

 

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığının davanın ilk duruşmasına, mahkemeye öncesinde bilgi vererek katıldığını söyledi ve "Kurallara uygun hareket ettim" dedi. Bundan sonraki duruşmaları gizlilik kararı nedeniyle medyadan takip etmeye devam edeceği bilgisini verdi.

 

Duruşmayla ilgili Dışişleri Bakanlığı’na çağrılan Alman Büyükelçi, bakanlıkta diplomatların açık yargılamalara katılım hakkıyla ilgili bir tartışma olmadığını, davaya katılımıyla ilgili kendisine somut bir eleştiri yöneltilmediğini söyledi. “Somut eleştiri orada çekilen fotoğraflarla alâkalı” dedi.

 

Can Dündar ve Erdem Gül, Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla tahliye edilmelerinin ardından ilk kez 25 Mart'ta hâkim karşısına çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MİT'in davaya müdahillik taleplerini kabul eden mahkeme, duruşmaların kapalı görülmesine karar vermişti.

 

25 Mart'taki duruşmaya katılan bazı diplomatik ve konsüler temsilcilik mensuplarına hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de hükümet yetkilileri tepki göstermişti. 

- Advertisment -