Ana SayfaHaberlerGündemAnadolu ve Trakya'da şiddetli kar yağışı

Anadolu ve Trakya’da şiddetli kar yağışı

 

Marmara’nın güneyi ile batısı, Batı Karadeniz ile İç Anadolu’da yoğun kar yağışı sebebiyle birçok yol ulaşıma kapandı.

 

Başkent Ankara'da da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu. Aniden bastıran kar nedeniyle ana yollar, sokaklar, park ve bahçeler kısa sürede beyaza büründü. Araçların yollarda güçlükle ilerledikleri görüldü.

 

Bolu dağında ulaşım aksıyor

 

Gece başlayan ve aralıksız devam eden yağış, TEM otoyolunun Bolu Dağı Tüneli kesiminde etkili olurken, D-100 karayolunun ise Abant Kavşağı, Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkisinde etkili oluyor. Kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatırken, karayolları ekipleri güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri de TEM otoyolunda ve D-100 karayolunda sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyardı.

 

Çanakkale ve Balıkesir’de yoğun kar yağışı

 

Akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, Balıkesir'in Edremit ilçesini, Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlayan karayolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu, onlarca araç yolda mahsur kaldı. Karayolları ekipleri, iş makineleriyle yol açma ile tuzlama çalışmaları yaparken, zincirsiz seyrederken şarampole yuvarlanan bazı araçlar ekipler tarafından kurtarıldı. Ekipler yolu ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

- Advertisment -