Ana SayfaHaberlerGündem'Anayasa değişikliği haftaya TBMM'ye gelecek'

‘Anayasa değişikliği haftaya TBMM’ye gelecek’

 

AK Parti ile MHP arasındaki anayasa görüşmeleri kapsamında son görüşme geçekleşti. AK Parti Lideri Binali Yıldırım ve MHP Lideri Devlet Bahçeli ortak basın toplantısı ile anayasa değişikliği teklifinin haftaya TBMM'de oylanacağını duyurdu. Bahçeli ortak basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

 

"Anayasa değişikliği üzerine sayın başbakan ile zaman zaman bir araya gelerek, konunun olgunlaşması konusunda çaba sarf edilmiştir.

 

Bugünkü görüşmede son değerlendirmeler ışığında olumlu geçmiştir. İnşallah çok kısa süre içerisinde TBMM’ye bir metin sunulmuş olacaktır. Olumlu sonuçlandığı takdirde, memleketimize hayırlı sonuçlar vereceği kanaatindeyim."

 

Yıldırım ise şu sözleri sarfetti:

 

"Bu konuda MHP ile yürüttüğümüz çalışmalar belirli bir olgunluğa erişmiştir. Son gözden geçirmeler de yapılacak ve önümüzdeki hafta inşallah Ak Parti olarak Anayasa teklifimizi TBMM’ye sunmuş olacağız. Tabii sonraki iş meclisimizin iradesidir. Mecliste 330 oyuyla geçmesi gerekiyor ki sonra referandum süreci başlasın. O da milletin kararıdır. Ülkemiz için inşallah hayırlı bir karar olacaktır diye düşünüyoruz.

 

Millete hayırlı olur inancıyla hareket ettik. Ülkenin sistem tartışmasıyla vakit kaybetmesini istemiyoruz. 2007 cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çıkmasa girmesiyle beraber, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi anayasaya girmiş ve sonraki seçimlerde de sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı oldu.

 

Bu mevcut durumun, mevcut anayasa ile bir ölçüde uyumlu hâle gelmesi, icra ve yasamanın yetkilerinin çok daha net şekilde belirlenmesi, parlamentonun güçlenmesi ve icranın da istikrarı ve güveni sağlayacak şekilde tesisi için bu şekilde bir değişiklik elbette ki geleceğimiz için, siyasi istikrar için yerinde bir karar olacaktır."

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -