Ana SayfaHaberlerGündemAP'de Kürkçü sordu, Davutoğlu cevapladı

AP’de Kürkçü sordu, Davutoğlu cevapladı

 

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde bir konuşma yapan ve ardından soruları yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, salonda bulunan HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü de soru sordu.

 

Kürkçü, Başkana "Suriye'den gelen mülteciler için Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu düşünüyor musunuz? Kürt sorununu ve Suriye'deki çatışmaları sonlandırmak için savaştan başka bir çözümünüz var mı?" sorusunu yöneltti.

 

Soruyu İngilizce soran ve sorunun başında PKK'lılar için 'gerilla' ifadesini kullanan Kürkçü'ye, Başbakan Davutoğlu tepki gösterdi.

 

"Sayın Kürkçü’nün çalışma gününün Türkçe olarak belirlendiği bugünde Türk Başbakanı’na Türkçe hitap etmesini beklerdim" diyen Davutoğlu, Kürkçü'nün PKK'lılar için 'gerilla' ifadesini kullanmasına da şu sözlerle tepki gösterdi:

 

"Sayın Kürkçü cizre'de, Silopi'de yaşıyor olsaydı, PKK teröristlerinin kazdığı çukurların yanından geçerek okula giden bir çocuğu olsaydı, Kızılay'da otobüs bekleyen sıradan insanlardan biri onun akrabası olsaydı, herhalde PKK'ya gerilla değil, 'alçak bir terör örgütü' derdi."

 

"Ben yüzde 49.5 oy alan bir başbakanım. Kim yaparsa yapsın, ister DEAŞ, ister PKK, ister DHKP/C… Eğer çatılara sniperlar yerleştirilirse, çukurlar kazılırsa bu operasyonlar sürecektir."

 

"Her vatandaşım özgür ve güvende olana kadar ve kamu düzeni sağlanana kadar bu operasyonlar sürecektir."

 

"Türkçe düşünüp anlamayı bilseydiniz soruların cevabını bulabilirdiniz."

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -