Ana SayfaHaberlerGündem'Askerini YPG'nin işaretleriyle Suriye'ye gönderemez'

‘Askerini YPG’nin işaretleriyle Suriye’ye gönderemez’

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, toplu açılışlar yapmak için  Diyarbakır'ı ziyaret ediyor. Burada gerçekleşen mitingde konuşan Cumhuırbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PKK'nın Suriye kolu YPG'nin armasını üstünde taşıyan ABD askerlerine değindi ve şunları söyledi:

 

''Diyarbakır'dan sesleniyorum… ABD'nin YPG'ye vermiş olduğu desteği kınıyorum. Bize verilen söz bu değil. Ben siyasetin dürüst yapılacağına inanan birisiyim. Dolayısıyla bize dost olanlar, bizimle NATO'da müttefik olanlar kalkıp da kendi askerini YPG'nin işaretleriyle Suriye'ye göndermemeli, gönderemez. Hala 'YPG'ye biz destek vermeye devam edeceğiz,  o PKK değildir' diyenler lütfen gel de bunun bizden dersini al. Yanlış yerde duruyorsunuz. Bizzat terör örgütüyle ilgili bütün belgeleri veriyoruz. Ama attıkları adımlar yanlış.''

 

"Nusaybin ve Şırnak hariç diğer yerlerdeki operasyonlar tamamlandı"

 

"Terörle mücadele kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yürütülen operasyonlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nusaybin ve Şırnak dışındaki yerlerde operasyonların tamamlandığını açıklayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Güvenlik güçlerimiz askeriyle, polisiyle, korucusuyla tarihe geçecek bir mücadele vererek örgütü ve arkasındaki güçleri bir kez daha hüsrana uğrattılar. Bugün artık güvenlik güçlerimiz Nusaybin ve Şırnak hariç diğer yerlerdeki operasyonlarını tamamlamışlardır. Nusaybin'de örgüt mensupları gruplar halinde teslim oluyor. Operasyonların tamamlandığı ilçelerin yeniden ayağa kaldırılması için kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Ben şu anda terör örgütünün içerisinde olan tüm vatandaşlara sesleniyorum. Annenizin, babanızın sesine kulak verin. Terör örgütünün kucağından sıyrılın. Bu devlet adildir. Adil olan bu devletin anlayışı bilesiniz ki o katil terör örgütüyle asla mukayese edilmez."

 

"Lime lime burunlarından getireceğiz"

 

Erdoğan'dan önce konuşan Başbakan Binali Yıldırım ise şunları söyledi:

 

"Biz Türkiye ile ay yıldızlı bayrağımızla gurur duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım bugün Diyarbakır'da kardeşlerimizle kucaklaşmak için buradayız. Biliyorsunuz 10 gün önce Diyarbakır'a geldim. Diyarbakır'ın Tanışık Köyü Dürümlü mezrasına gittim. Orada tonlarca patlayıcıyla kardeşlerimizi katleden terör örgütünün bütün dünyaya göstermek için oradaydık. Milletimiz rahat olsun terör belasını bu ülkeden sileceğiz. Diyarbakır geleceğe emin adımlarla yürüyecek.. Bugün sayın Cumhurbaşkanımızla Uluslararası Diyarbakır Havalimanını açacağız. Diyarbakır'ı yakıp yıkanlar bir kez daha bu yaptıklarından pişman olacaktır. Diyarbakır'da hemen hemen her alanda birçok hizmet gerçekleştirdik… Diyarbakır’ın seçtiğiniz belediye başkanı Diyarbakır’ın dertleriyle, su problemiyle uğraşması gerekirken terör örgütüne lojistik destek vererek sizin paralarınızı terör örgütüne aktardılar. Bunu biliyoruz gereğini de yapacağız. Bu paraları terör örgütüne aktaranları lime lime burunlarından getireceğiz. Sevgili kardeşlerim gündemimizde Diyarbakır'ın bereketli topraklarının tamamını su ile buluşturmak var. Silvan Barajı 7 milyonluk bir proje. Terör örgütü bu projeyi yaptırmamak için uğraşıyor. Silvan Barajını da su ile buluşturacağız. Bu millet terör örgütüne pabuç bırakmaz. 2,5 milyon arazi su ile buluşacak.. Onlar biliyorlar ki Silvan Barajı demek Diyarbakır'ın zenginleşmesi demek… Diyarbakır'ın medeniyet yolculuğunda ilerlemesi demektir. Havalimanı demek Diyarbakır'ın dünya ile buluşması demek. Ne yaparsanız yapın başaramayacaksınız. Siz de başaramayacaksınız sizin sırtınızı sıvazlayan iç ve dış işbirlikçileriniz de başaramacak."

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -