Ana SayfaHaberlerGündemAtilla Yayla, yarından itibaren Serbestiyet'te

Atilla Yayla, yarından itibaren Serbestiyet’te

Liberal düşüncenin Türkiye'deki önde gelen isimlerinden, ünlü fikir adamı Prof. Dr. Atilla Yayla, Serbestiyet yazarlar kollektifine katıldı. Yazıları her hafta Salı ve Cuma günleri yayınlanacak. Atilla Yayla bu münasebetle sitemize gönderdiği mektupta, vizyonunu "güncel siyasete boğulmamak, daha geniş bir alanda kalem oynatmak… (anayasa değişikliği paketinden başlayarak) güncele farklı açılardan da bakılabileceğini gösterecek yazılar yazmak" olarak açıkladı.

Lisans öğreniminden sonra yüksek lisansı ve doktorasını da Ankara SBF'de yapan; Hacettepe Üniversitesi'nde 1991'de yardımcı doçent ve 1992'de doçent olan Atilla Yayla, 2000'de Gazi Üniversitesi'nde profesör kadrosuna atandı. İngiltere'de, Londra Üniversitesi'nin "School of Oriental and African Studies"inde (Şarkiyat ve Afrika Çalışmaları Fakültesi'nde) ve Buckingham University'de misafir araştırmacı ve öğretim üyesi olarak bulundu. ABD'de George Mason Üniversitesi'nde Fulbright burslusu olarak araştırmalar yaptı. Halen İstanbul Medipol Üniversitesi öğretim üyesi ve Buckingham Üniversity misafir öğretim üyesidir.

Sivil toplum faaliyetlerinde de aktif olan Atilla Yayla, Türkiye'nin ilk klasik liberal fikir oluşumu olan Liberal Düşünce Topluluğu'nun kuruluşuna öncülük etti ve uzun süre yönetim kurulu başkanlığı yaptı. Yine uzun süre Liberal Düşünce ve Piyasa dergilerinin editörlüğünü yürüttü. Liberte Yayınevi'nin kuruluşuna katkı sağladı ve çeşitli yayın projelerinde editörlük görevini üstlendi. Prof. Yayla'nın çok sayıda telif ve çeviri kitabı ve makalesi var. İlgi alanı siyasal ideolojiler ve sistemlerden demokrasi teorilerine, insan hakları, hukuk, özgürlük, adalet, ekonomik sitemler ve davranışlar konularına uzanıyor.

- Advertisment -