Ana SayfaHaberlerGündemAvcı'dan Dink davasına mektup

Avcı’dan Dink davasına mektup

 

Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlileri hakkında açılan davanın görülmesine devam ediliyor. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada bu sabah mahkeme başkanı bir mektup okudu.

 

Mektubun sahibi eski emniyet müdürü Hanefi Avcı… Avcı Dink davasının sanığı, tanığı veya müştekisi değil. Mektubun konusu ‘tahliye edilen sanık Muhittin Zenit’in yeniden tutuklanması için girişimler olduğu’ iddiası…

Avcı, mektubunda polis memuru Muhittin Zenit’in kendisini Sabri Uzun aracılığıyla telefonla aradığını belirtti.

Avcı mektubunda şu ifadeleri kullandı:

 

"Telefon görüşmesinde Zenit 'Müdürüm yapmayın ben çok zorluk çektim, cemaat polislerinin içinde kaldım, önce 'ajansın' dediler, sonra bana yöneldiler. Beni tutuklatmayın, mağdur oldum' dedi. Ben de 'Ben senin tutuklanman için niye uğraşayım, bunu sana kim söylediyse alçaklık yapmıştır' dedim."

 

Bu mektubun duruşmada okunmasının ardından karşılıklı tartışmalar yaşandı.

 

Zenit: Kimse bana böyle bir şey söylemedi

 

Söz verilen Muhittin Zenit, Hanefi Avcı benim için televizyonda, ‘Zenit kamu görevlisi, neden tutuklandığını anlamıyorum’ dedi. İnsanlar benim üzerimden bir şeyler yapmak istiyor. Ben sadece görevimi yaptım. Avcı’ya telefonda herhangi bir isim vermedim. Kimse bana böyle bir şey söylemedi. Genel olarak konuşulanlardan bu çıkarımda bulundum" dedi.

 

Sabri Uzun: Mektupta yazanların hepsi yaşandı

 

Mektupta adı geçen eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'a da söz verildi. Sabri Uzun mektupta yazanların hepsinin yaşandığını belirtti. Bunun üzerine tekrar söz alan Zenit, "Kimseden korkmuyorum. Ne Cemaat'ten ne örgütten korkmuyorum. Her şeyi açık yüreklilikle konuşuyorum. Saklayacağım bir şey yok" dedi.

 

Sabri Uzun ile Muhittin Zenit arasındaki tartışmaya eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer müdahil oldu.

 

Söz alan Yılmazer, "Hanefi Avcı'nın mektubunu okudum. Zenit inkar etti. Arkasından bir şeyler söylemeye çalıştı. Bundan anladığım asıl Zenit'i yönlendirmeye çalışanlar Hanefi Avcı'larmış" dedi.

 

Yılmazer, Sabri Uzun'a soru sormak istediğini de belirtti. Yılmazer, Şanlıurfa istihbaratta görevliyken Sabri Uzun tarafından İstihbarat Daire Başkanlığı’ndaki C Şube görevine getirildiğini belirtti. Yılmazer, Sabri Uzun’a, “Tarikatlardan ve cemaatlerden sorumluydum. Gülen ile ilgili çalışmalardan sorumlu bendim. Bana ne gibi talimatlar vermiştir? diye sordu.

 

Bunun üzerine söz alan Uzun, bu soruya cevabının çok uzun olacağını, davaya katkı sağlamayacağını belirterek, “Şu an cevap vermek istemiyorum" dedi.

 

Bunun üzerine yine söz alan Ali Fuat Yılmazer, "Sabri Uzun devamlı Fetullah Gülen lehinde raporlar yazmam konusunda telkinde bulunmuştur. Çok net söylüyorum. Bunu da ilerde sorarsınız" dedi.

 

Sabri Uzun, bu sözlere de cevap vermedi.

- Advertisment -