Ana SayfaHaberlerGündem1069 akademisyenden 'biat' bildirisi!

1069 akademisyenden ‘biat’ bildirisi!

 

İsmini izinsiz kullanmışlar

 

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nden akademisyen Dr. Şerif Eskin, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ başlıklı barış bildirisine imza atan akademisyenlere yönelik ‘hak ihlali’ kararına karşı çıkan bildiride isminin kendisinin onayı olmadan kullanıldığını söyledi.

 

Bildiriye imza attığı için ‘barış için akademisyenler’ olarak bilinen birçok öğretim görevlisi KHK’larla ihraç edilirken, birçoğuna da ‘örgüt propagandası’ suçlamasıyla cezalar verilmişti.

 

Bu konudaki başvuruyu değerlendiren AYM ise akademisyenlerin ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar vermişti.

 

Farklı üniversitelerden 1071 akademisyen ise, yayınladıkları karşı bildiride AYM’nin kararını ‘skandal’ olarak nitelemişti.

 

FSM Vakıf Üniversitesi’nin Türk dili ve edebiyatı bölümünde akademisyenlik yapan Dr. Eskin, karşı bildiriden haberi olmadığını, ismini izinsiz kullananlar hakkında hukuki haklarını kullanacağını belirtti.

 

Eskin’in Twitter’daki açıklaması şöyle: “Bugün yayınlanan bir bildiride imza verenler arasında benim adım da var. Fakat ne böyle bir bildirinin hazırlandığından haberim var, ne kimse bana imza atıp atmayacağımı sordu, ne de kimseye imza verdim. Onayım olmadan ismim/imzam kullanılmış. Ayıptır.

 

ZORUNLU AÇIKLAMA:

 

Bugün yayınlanan bir bildiride imza verenler arasında benim adım da var. Fakat ne böyle bir bildirinin hazırlandığından haberim var, ne kimse bana imza atıp atmayacağımı sordu, ne de kimseye imza verdim. Onayım olmadan ismim/imzam kullanılmış. Ayıptır.

 

listesi. Hangi bir yerde düzelttireyim şimdi? Nasıl oluyor da bana sormadan imzam kullanılıyor yahu?

 

Bu bildiriyi hazırlayıp rızam ve haberim dışında ismimi kullananlar her kimse ya bu hatayı düzeltsinler ya da hukuki haklarımı kullanacağımı beyan ediyorum.”

 

Aydın Üniversitesinden Prof. Dr. Ercan Eyüboğlu da Facebook’tan adının izni olmadan bildiride yer aldığını duyurdu.

 

1071’liler, AYM kararını bildiriyle skandal olarak nitelediler

 

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ başlıklı barış bildirisine imza atan akademisyenlere yönelik ‘hak ihlali’ kararına karşı çıkan 1071 akademisyen, karşı bildiri yayımlayarak, kararı ‘skandal’ olarak niteledi.

 

Bildiride, şöyle denildi: “Terörle mücadele ettiği için devleti suçlayan açıklamalar yapmak dünyanın hiçbir ülkesinde ifade özgürlüğü olarak değerlendirilmez. Bu kararın, terör örgütlerine karşı etkin operasyonların gerçekleştirildiği bir dönemde alınması ise ayrıca dikkat çekicidir. Aşağıda imzası bulunan biz akademisyenler, terörle mücadeleyi sekteye uğratmayı ve ülkemizi karalamayı amaçlayan her türlü kurum, organizasyon ve inisiyatifin karşısında olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi beyan ediyoruz. Türk milleti adına karar vermekle yetkili kılınan Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının adalete ve kamu vicdanına aykırı olmaması gerektiğine inanıyor, bu yanlış kararda imzası bulunanları kınıyoruz.”

 

 

 

- Advertisment -