Ana SayfaHaberlerGündemAynı fabrikada 6 yılda 11 kez patlama meydana geldi, son bilanço: Dört...

Aynı fabrikada 6 yılda 11 kez patlama meydana geldi, son bilanço: Dört ölü 97 yaralı!

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi, bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Korkunç gürültünün ardından vatandaşlar sokağa döküldü. Hendek Belediye Başkanı Babaoğlu 'İçeride 150'ye yakın çalışan var' açıklaması yaptı. Acı haberi saatler sonra Twitter'dan duyuran Sağlık Bakanı Koca 'Şu an hayatını kaybeden 4 vatandaşımız oldu. Hastanelerimize 97 yaralımız nakledildi' dedi. Aynı fabrikada 11 yılda 6 patlama meydana geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da patlamaya ilişkin 'Sakarya'daki patlama şu anda kontrol altına alınmıştır. Can kaybının daha fazla artmamasını umuyoruz' bilgisini paylaştı.

Sakarya’nın Hendek ilçesine bağlı Yukarıçalıca mevkisindeki bir havai fişek fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu.

50 KİLOMETRE UZAKLIKTAN DUYULDU

Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından birçok kişi sokağa çıktı.

Bölgeye, çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

“İÇERİDE 150’YE YAKIN ÇALIŞAN VAR”

İlk açıklama Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’ndan geldi, “İçeride 150’ye yakın çalışan var” dedi.

Babaoğlu, şunları kaydetti: “150-200 civarında çalışanı olduğu söyleniyor. Ambulans ve itfaiye dışında kimseyi almıyorlar. Net bir bilgim yok. 3-4 yıl önce de patlama yaşandı. Aynı fabrikada oldu. Ölen olmamıştı. Patlamalar hâlâ sürüyor. Olay yerine 300 metre mesafedeyim. İlk baştaki kadar güçlü olmasa da patlamalar sürüyor. Tüm ekipler şu an burada. Hendek ilçesine 16 kilometre mesafede bir tesis.

“ÇEVRE İLLERİMİZDEN YARDIM İSTEDİK”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de “Düzce ve Kocaeli’den yardım istedik” diye konuştu.

Yüce şunları söyledi: “Bugün Hendek ilçemize bağlı bulunan fabrikada 11:15’te bir patlama meydana geldi. Çevre illerimizden yardım istedik. Şu anda patlamalar devam ediyor, yangın devam ediyor. Yukarıdan da yangına müdahale edilmesi için bakanlığımızla iletişime geçtik. Ekipler burada, biz buradayız. Net bilgi vermemiz çok zor şu anda ama yaralılarımız var. Soğutma işlemleri bitsin, yangını söndürelim yaralıların sayıları daha net şekilde ortaya çıkar inşallah.”

ACI HABERİ BAKAN KOCA DUYURDU

Acı haberi Twitter’dan duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Sakarya Hendek’te, şehrin uzağındaki havai fişek fabrikasında bir patlama oldu. 2 can kaybımız, 73 yaralımız var” dedi.

Twitter’dan paylaşım yapan Koca “Sakarya Hendek’te, şehrin uzağındaki havai fişek fabrikasında bir patlama oldu. Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla süreci yakından takip etmek için birazdan olay yerinde olacağız. 85 ambulans, 2 helikopter ambulans, 11 UMKE ekibimiz olay yerinde. 2 can kaybımız, 73 yaralımız var” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca’dan ikinci açıklamada geldi, Sakarya’daki patlamada ölü sayısı 4’e yükseldi.

Koca “Şu an hayatını kaybeden 4 vatandaşımız oldu. Hastanelerimize 97 yaralımız nakledildi” dedi.

ERDOĞAN’DAN İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda meydana gelen patlama ile ilgili “189 personel içerisinde yaralı sayısı biri ağır olmak üzere 74 ve vefat sayısı da 2” açıklaması yaptı.

Erdoğan şunları kaydetti: “Sakarya Hendek’te bir havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Bu patlama neticesinde 189 personel içinde yaralı sayısı 1’i ağır olmak üzere 74, vefat sayısı da 2. Her türlü tedbir şu an itibarıyla alındı. Gerek AFAD gerek UMKE şu anda koruma altına almış durumdalar. Koruma altına aldıkları alanda söndürme çalışmaları havadan helikopterler ve uçak vasıtasıyla devam ediyor. Yangın helikopteri ve uçağı aktif olarak çalışıyor.

Bu arazi 160 dönüm bir arazi 15 bina var. Yerleşim yerlerine de 3 km mesafede. Bu fabrikadaki bütün personelde civarlardaki mahallelerden. Konuyla ilgili şu anda 3 bakanım orada. İş yeri sahipleriyle de görüşme yaptım, kendileri de olay yerinde çalışmaları sürdürüyorlar. Ölen kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralı kardeşlerimiz de acil şifalar diliyorum.”

“PATLAMA KONTROL ALTINA ALINMIŞTIR”

İkinci bir açıklama daha yapan Erdoğan patlamaya ilişkin ‘Sakarya’daki patlama şu anda kontrol altına alınmıştır. Can kaybının daha fazla artmamasını umuyoruz’ bilgisini paylaştı. 

3 BAKAN OLAY YERİNDE

İçişleri Bakanı Sülyeman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zümrüt Zehra Selçuk, patlamaya ilişkin inceleme için Sakarya’da.

Soylu, Koca ve Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla incelemelerde bulunmak üzere havai fişek fabrikasında patlama meydana gelen Hendek’e hareket etti.

- Advertisment -