Ana SayfaHaberlerGündemBabacan Sabah’ın 17 yıl önceki manşetini tekzip etti

Babacan Sabah’ın 17 yıl önceki manşetini tekzip etti

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 17 yıl önce kendisinin söylediği bir söze atfen Sabah gazetesinde Okan Müderrisoğlu imzasıyla yayımlanan manşet haberi tekzip etti.

Haberde; Babacan’ın 1 Mart (2003) Tezkeresinin Meclis’te görüşülmesinden birkaç gün önce Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) basına kapalı toplantısında “Irak’a ilk bomba düştüğünde 8,5 milyar dolar hesaba geçecek” dediği iddia ediliyordu.

Babacan, bu tekzibi, TV5’te yayımlanan “Kulis Ankara Özel” programında, Gazeteci Mustafa Yılmaz ve Bünyamin Güler’in sorularını cevaplarken yaptı.

TV5’in internet sitesinde yayımlanan haberin bir bölümü şöyle:

“Mustafa Yılmaz, izleyicilerden gelen çok sayıdaki ortak sorunun başında geldiğini belirterek, 1 Mart Tezkeresi’nden önce Babacan’ın, ‘Irak’a ilk bomba düştüğünde 8,5 milyar dolar hesaba geçecek’ dediği iddiasını sordu.

“(Babacan), söz konusu haberin, 1 Mart Tezkeresi’nden birkaç güm önce yayınlanmış bir haber olduğunu belirterek, ‘Benim söylediğim, konuştuğum, ağzımdan çıkan ne varsa hepsinin altına imza atıyorum ve benim öyle bir ifadem yok. Bakın, o haber, kapalı bir grup toplantısından dışarı sızan dedikodulara istinaden yapılmış bir haber. Benim ağzımdan bir ifade değil’ dedi. Babacan, ‘Yani böyle bir ifade kullanmadım diyorsunuz?’ sorusuna, ‘Hayır. Getirsinler göstersinler. Böyle bir şey yok’ diye karşılık verdi.

“(…)

“Yılmaz’ın, ‘Peki, o zaman yalanladınız mı? Ben, gazeteci şeyiyle söyleyeyim; tekzip gönderdiniz mi Sabah gazetesine?’ sorusu üzerine de Babacan, şu açıklamada bulundu:

“Ben, 13 yıl bakanlık yaptım, 13 yıllık bakanlık dönemimde tek bir tekzibim yok. Tek bir tekzibim yok. Uğraşamayız ki o işlerle. Yani, bir tane haberi tekzip etsem, bugüne kadar çıkmış, hakkımda 100 bin tane haberi doğrulamış olurdum. Öyle benim bir prensip kararım var. Yani resmî yollardan, bildiğimiz hani tekzip var ya? Hiç çalıştırmadım. Öyle bir müessese yok. 13 yıllık bakanlık dönemimde yok. Öyle bir şey yapmadım hiç; çünkü çıkan haberlerin hepsinin ben, altına teyit edecek, imza edecek halim yok. Şüphesi olan bana sorsun, diyorum; ya da benim video kaydımdan anlatsın, göstersin. Ya da bant kaydı, video kaydı, neyse… Bir yerde bir kaydı olsun. Şimdi, basına kapalı bir grup toplantısından dışarı sızan, sızdırılan, o gün tabii manipülasyon da çok basın üzerinde; çünkü Irak, savaş öncesinde biliyorsunuz yani, ciddi şekilde basının üzerinde manipülasyon vardı. Yani başka devletler de yapıyordu, yaptırıyordu bunu. Ne haberler, ne haberler çıktı o zaman yani. Çok zor bir dönemdi. Yani işi mi yapacaksınız, yoksa yalan yanlış bir sürü çıkmış haberle mi uğraşacaksınız?”

- Advertisment -