Ana SayfaHaberlerGündemBahçeli, bugün bu fotoğrafa ne diyecek?

Bahçeli, bugün bu fotoğrafa ne diyecek?

Siyaset bugünkü MHP grup toplantısında Devlet Bahçeli’nin AK Parti heyetinin anayasa değişikliği için HDP’yi ziyareti hakkında ne söyleyeceğine kilitlendi. Görüşmeden sonra AK Partili Metiner, Miroğlu, Tayyar ve Cevheri HDP ile diyaloğa destek veren açıklamalar yapmıştı. Kulislere göre Bahçeli konuşmasında HDP ile ilgili sert mesajlar verecek ama AK Parti’yi hedef almayacak. Serbestiyet’e konuşan MHP’ye yakın kaynaklar Cumhur İttifakı’nda kriz olmadığını, bu tarz gerilimlerin ancak Millet İttifakı’nda olabileceğini söyledi.

MHP lideri Bahçeli’nin bugünkü konuşması hakkında, gün boyu siyasi kulislerde tahminler ve bilgiler paylaşıldı.

Halk TV’den İsmail Saymaz’a konuşan MHP’li bir yetkili, Bahçeli’nin grup toplantısında bu görüşmeye cevap vereceğini söyledi.

TV5’den gazeteci Hasan Basri Akdemir de aldığı bilgileri paylaştı: “Metin hazır. Tepki büyük. Yarın sabah dinleyeceğiz. Kimse bir kırılma beklemesin ama en yüksek perdeden sert bir uyarı olacak.”

İYİ Parti İstanbul Belediye Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşıma MHP’liler tepki gösterdi:

“Yarın erken seçim tarihinin açıklanabileceğini düşünüyorum. Yarın enteresan gelişmelere sahne olacak…”

https://twitter.com/ibrahim_ozkan61/status/1589581115245088768?s=20&t=_-LpCw3d9r-MJVRB6Abrmg

Serbestiyet’e konuşan MHP’ye yakın kaynaklar, erken seçim ilanı ihtimalini reddetti; Cumhur İttifakı’nda kriz olmadığını, bu tarz habersiz gerilimlerin ancak Millet İttifakı’nda olabileceğini söyledi.

GAZETE DURUM’a konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, ziyaretin bölgede olumlu karşılandığını anlattı:

“MHP’nin görüşmeye yönelik rahatsızlığı olduğu yönündeki iddiaları da cevaplayan Cevheri, böyle bir rahatsızlık olmadığını söyledi. Cevheri, ‘MHP Cumhur İttifakı içindedir. Dolayısıyla bu anayasa değişikliği Meclis’te oylanırken müspet oy kullanacaklar. Teklifin Meclis’teki diğer partilerden de destek alması rahatsızlığa neden olmaz. Biz isteriz ki tüm partiler birlikte bu anayasa değişikliğine ‘evet’ diyelim’ dedi.”





- Advertisment -