Ana SayfaHaberlerGündemBahçeli, Yenikapı mitingine katılacak

Bahçeli, Yenikapı mitingine katılacak

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da yapılacak "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılacak. Bahçeli konuyla ilgili Twitter hesabından da açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Bahçeli'nin bu tweet'lerini kendi Twitter hesaplarından paylaştı.

 

Bahçeli'nin mesajları şunlar:

 

"7 Ağustos’ta İstanbul Yenikapı’da düzenlenecek Demokrasi ve Şehitler mitingiyle 15 Temmuz’dan beri süregelen milli azim taçlandırılacaktır.

Millet iradesi tuttuğu demokrasi nöbetini Yenikapı’da finale taşıyacaktır. Ve dosta güven, düşmana korku salacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı olarak, aldığım davet uyarınca 7 Ağustos günü İstanbul Yenikapı’da milletimle birlikte olacağım.

Hâinlere ve hasım odaklara karşı Türkiye’nin safında duracak, 79 milyonu katılımcı devlet ve siyaset adamlarıyla birlikte kucaklayacağım.

Ümitsizliği aşmak, tereddütleri silmek, birlik ve beraberliği canlı tutmak, yeni bir tâlih ve tarih kapısı açmak için Yenikapı’da bulunacağım."

 

Kılıçdaroğlu katılmıyor

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da yapılacak "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılarak birer konuşma yapmaları için davet göndermişti.

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu mitinge katılmayacağını ancak temsilci göndereceğini belirtmişti. 

 

Al Jazeera’ye konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, Kılıçdaroğlu’nun mitinge katılamayacağı konusunda bir değişiklik olmadığını söyledi. CHP’li Özel, bir grup başkanvekili, bir genel başkan yardımcısı, CHP İstanbul İl Başkanı ve iki ya da üç milletvekilinin mitingde olacağını belirtti. İsteyen partililere de parti bayrağıyla değil Türk bayrağıyla mitinge katılmaları çağrısı yapıldığını aktardı.

 

Başbakan iki lideri aradı

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın, MHP Genel Başkanı Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu telefonla aradığını belirtti. Başbakan Yıldırım'ın, iki lidere 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek mitingde bizzat kendilerini görmek istediklerini ilettiğini aktaran Yasin Aktay, "Başbakanımız iki lideri de bugün tekrar mitinge davet etti ve heyetlerinin yanı sıra kendilerini de mitingde görmek istediklerini ifade etti. İki liderin de mitinge katılmasını bekliyoruz" diye konuştu.  

 

Erdoğan: Yenikapı'da taçlandıralım

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumartesi günü ATV yayınında yaptığı açıklamada, meydanlardaki demokrasi nöbetlerinin önümüzdeki haftaya kadar sürmesini istemiş ve şunları söylemişti:

 

"O heyecanı yaşamaya devam etsinler… Bu akşam Sayın Başbakan ile de görüşecektim, şöyle bir teklifim var; biz bu demokrasi nöbetini önümüzdeki hafta pazar günü (7 Ağustos) Yenikapı'da farklı bir şekilde ele alalım diyorum. Taçlandıralım, orada yapalım. Orada bütün Silahlı Kuvvetlerimizin komuta kademesi, mehterimiz ve bu sürece katkıda bulunan sanatçılarımız, sporcularımızla bir arada olalım. Millet orada bir arada olsun. Tüm siyasi partilerimizin bütün lider kadrolarını da davet edelim, onlarla orada bir arada olalım ve böylece oradan tüm Türkiye'ye mesajımızı hep birlikte verelim. Normalleşme sürecinin hızlanması da ülkemiz için çok çok önemli."

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -