Ana SayfaHaberlerGündemBaşbakan 'Turizm Eylem Planı'nı açıkladı

Başbakan ‘Turizm Eylem Planı’nı açıkladı

 

Davutoğlu'nun açıkladığı 9 maddelik eylem planının ana hatları şu şekilde:

 

1)  Tüm dünyadan turist getiren A grubu seyahat ajanslarına uçuş başı 6 bin dolar destek veriyoruz. Ülke sınırlaması olmadan tüm dünyadan…

2) Türkiye’ye turist getiren A grubu seyahat ajanslarına, kredi garanri fonunun desteği ile kredi kullanma imkanı

3) BDDK fonundan karşılık yönetme imkanı ile borçların yapılanması

4) Deniz turizm tesisleri yeni yatırım ve tesis yenilemede tıpkı konaklama gibi mkanlardan yararlanacak

5) Bakanlık’tan onaylı konaklama ve deniz turizmin faaliyet gösterenler ihracatçı sayılacak

6) Çevre duyarlı tesislere elektrik ve su da en düşük tarife kullanılacak

7) Ecri misin bedellerinin ertelenmesi mümkün olacak

8) Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan tahsisli tesislerin 2016 yılı ödemeleri ertelenecek ve 3 taksit yapılacak

9) Bakanlık tahsisi üzerinden alınacak bedeller de ertelenecek ve 3 ay taksitle tahsil edilecek

 

Davutoğlu ayrıca şu açıklamalarda bulundu;

 

"255 milyon Türk lirası civarında bir hibe desteği, 288 milyon Türk lirası civarında diğer destekler söz konusu, bunlar Maliye yedek ödenekten karşılanacak ve herhangi bir şekilde ekonomiye bir yük teşkil etmeyecek.

 

Buradan bütün dünyaya, Türkiye'de ağırlamayı arzu ettiğimiz bütün insanlara seslenmek istiyorum; Türkiye evinizdir. Bu güzel ve güvenli ülkeye gönül rahatlığıyla gelebilir, tatilinizi geçirebilir, bu ülkenin derin tarihinden, güzel doğasından istifade edebilirsiniz. Bugüne kadar yaşadığınız efsanevi misafirperverliğimizle yine sizi misafir etmeye hazırız.

 

Hükümetimiz, turizm sektörünü bir çözüm ortağı olarak görmekte, sektörün herhangi bir zarar görmemesi için büyük bir hassasiyet sergilemektedir. Bu çerçevede bugün açıkladığımız eylem paketiyle sektörümüze doğrudan 255 milyon Türk lirası bir destek, hibe desteği sağlıyoruz ayrıca sektörün 288 milyon Türk liralık ödemelerini de erteliyoruz ve üç yıla yayılmış şekilde ödeme kolaylığı getiriyoruz."

 

"Yurt dışında her gün belli mihraklarca doğrudan Türkiye'ye ve Türkiye'nin turizmine dönük açık bir kara propaganda yürütülmektedir. Maalesef içeride de onların değirmenine su taşıyan çevrelerin olduğunu dehşetle izliyoruz. Muhalefet etmek herkes için demokratik haktır ancak hükümete, AK Parti'ye muhalefet edeceğim diye, başka ülkelerin mikrofonlarında, ekranlarında ülkemizi kötülemek kabul edilebilir bir durum değildir."

 

"Gücümüzün ve potansiyelimizin farkındayız. Türkiye'ye karşı yürütülen kirli kampanyayı dikkatle izliyoruz. Türkiye'yi küçük düşürmeye çalışan, Türkiye'nin zarar görmesinden kendileri için medet uman bölücü, yıkıcı ve paralel örgütler muratlarına eremeyeceklerdir. Türkiye'nin imajını, uluslararası toplum nezdindeki algısını negatif yönde değiştirmek isteyenler tarih ve millet önünde mahçup olacaklardır.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -