Ana SayfaHaberlerGündemBenim adıma kimse konuşamaz

Benim adıma kimse konuşamaz

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyada partisi ve kendisi üzerinden gereksiz bir tartışma başlatıldığını ifade ederek “Bu oyunlara gelmeyin” uyarısı yaptı. Yenikapı Etkinlik Alanı’nda düzenlenen İstanbul Gençlik Festivali’ne katılan Erdoğan, gençlerle birlikte olmanın, karşılıklı olarak fikir, düşünce ve duyguları paylaşmanın kendisi için her zaman sevinç kaynağı olduğunu söyledi. Gençlerin dinamizminin kendilerini de güçlendirdiğini vurgulayan Erdoğan, binlerce genci bir arada görünce kendi gençliğini de hatırladığını dile getirdi. Başarılı olabilmeleri için gençlerin her alanda kendilerini yetiştirmesi gerektiğini Erdoğan, gençlere, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarında da mutlaka aktif olarak çalışmaları gerektiğini söyledi. Erdoğan, sosyal medyada zaman zaman gereksiz tartışmalar yaşandığına şahit olduğuna dikkati çekerek, “Son günlerde şahsım ve partim üzerinden yine böyle malayani bir tartışma başlatıldı. Benim adıma, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü konuşur. Dolayısıyla başka kimse benim adıma söz sahibi değildir, konuşamaz. Kim konuşuyorsa onlar fitne üretiyor. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Sosyal medyada sakın bu oyunlara gelmeyin" dedi.

 

Fitneye fırsat vermeyiz

 

Kendisi adına konuşup fitne üretenlere fırsat vermeyeceklerini aktaran Erdoğan, “Çünkü biz 80 milyonun gönlünü kazanmanın gayreti içerisindeyiz. Bunu başaracağız. Bugün bizimle yürümeyenler yarın bizimle beraber yürüyebilirler. Öyle mi? Onları da kazanmaya çalışacağız. Kimseyi dışlamadık, ötekileştirmedik, hor, hakir görmedik. Toplumumuzun her bir ferdini kucaklamanın, kuşatmanın ve kardeşliğimizi büyütmenin mücadelesini verdik. İnşallah birlikte hareket edeceğiz. İlkelerimizden, hassasiyetlerimizden, bizi biz yapan değerlerimizden taviz vermeyeceğiz.” diye konuştu. Erdoğan, “Akif ne diyor? ‘Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.’ Onun için tefrikaya fırsat yok. Öyleyse, eğer birileri bizi rahatsız ediyorsa bir gece ansızın gelebiliriz. Herkes yerini bilecek, kimse bu millete sınırlarında yanlış yapmayacak” şeklinde konuştu.

 

Bizim tefrikaya değil birliğe ihtiyacımız var

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından birlik beraberlik çağrısı yaptı. Hesabından “Biz bugüne kadar hep 80 milyonun tamamının gönlünü kazanmayı hedefleyen bir anlayışla çalıştık” ifadesini kullanan Erdoğan, şu mesajları paylaştı: “Bizim tefrikaya değil, toplu vuracak yüreklere ihtiyacımız var. Bizim birliğe, beraberliğe, safları daha da sıkılaştırmaya ihtiyacımız var. Bizim, Peygamber Efendimiz'in ifadesiyle ‘tıpkı bir duvarın tuğlaları gibi’ kenetlenmeye ihtiyacımız var. İnşallah bundan sonra da toplumumuzun her bir ferdini kucaklamanın mücadelesini vereceğiz. İlkelerimizden, hassasiyetlerimizden, bizi biz yapan köklü değerlerden asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.”

- Advertisment -