Ana SayfaHaberlerGündemBeşiktaş’tan Galatasaray’a “FETÖ” göndermesi; Galatasaray: “Vatan hainlerinden farkı yok”

Beşiktaş’tan Galatasaray’a “FETÖ” göndermesi; Galatasaray: “Vatan hainlerinden farkı yok”

Beşiktaş, geçen sezon Galatasaray’da forma giyen futbolcu Rashica transferini duyurmak için yayımladığı videoda, Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde düzenlenen 2012’deki Türkçe Olimpiyatları’ndan bir görüntüye yer vererek Galatasaray’a gönderme yaptı. “FETÖ”nün organize ettiği Türkçe Olimpiyatları’nın 2012’deki 10’uncusunda; Erdoğan, Gülen için ünlü “bitsin bu hasret” konuşmasını yapmış ve o sene Türkçe Olimpiyatları hatıra parası bastırılmıştı. Aynı videoda Beşiktaş Stadyumu’ndaki Atatürk pankartına da vurgu yapıldı. Galatasaray Kulübü: “Bir spor kulübünü bu konuların içine sokmaya çalışanların, toplumu bölmek ve birbirine düşman etmek için çaba gösteren vatan hainlerinden hiçbir farkı yoktur.”

Beşiktaş, geçen sezon Galatasaray’da kiralık olarak forma giyen ve bonservisi İngiltere’nin Norwich City takımında bulunan futbolcu Milot Rashica’yı transfer etti.

Transfer, Beşiktaş’ın kurumsal sosyal medya hesabından paylaşılan ve Galatasaray’a gönderme yapılan bir videoyla duyuruldu.

Paylaşılan videonun başında Galatasaray’ın maçlarını yaptığı Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nden ışıkların yükseldiği ve etrafında trafik yoğunluğu olan bir görüntü yer aldı.

Görüntünün, 14 Haziran 2012’de o dönemki adıyla Türk Telekom Arena’da düzenlenen “Türkçe Olimpiyatları”na ait olduğu ortaya çıktı.

2012 Türkçe Olimpiyatları: Erdoğan, “bitsin bu hasret” dedi, hatıra parası bastırıldı

Törende o dönem başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın Fetullah Gülen’i kast ederek yaptığı ünlü “bitsin bu hasret” çağrısı halen konuyla ilgili tartışmalarda sıkça hatırlanıyor.

Erdoğan, 2012’deki Türkçe Olimpiyatları’nda şöyle konuşmuştu:

“Kardeşlerim gurbet hasrettir. Hasret bedeli çok ağırdır, faturası çok ağırdır. Biz, gurbette olup, şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz. Gurbet aynı zamanda garipliktir. Zaten oradan anlamı yükleniyor. Diyoruz ki artık bu sıla hasreti bitmelidir, bitsin istiyoruz.”

Yoğun alkış üzerine Erdoğan, “Şu andaki tavrınızla, hep birlikte bu hasretin bitmesini istediğinizi anlıyorum. Öyleyse bitsin bu hasret diyelim” diye konuşmuştu.

2012’deki 10’uncu Türkçe Olimpiyatları için hala sıkça tartışılan hatıra parası bastırılmıştı.

Videoda Atatürk vurgusu

Videonun devamında Rashica’nın Beşiktaş formasıyla Beşiktaş Stadyumu’nda görüldüğü anlarda ise Beşiktaş Stadyumu’nda yer alan Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin bulunduğu “En büyük Beşiktaşlı” yazılı pankarta vurgu yapıldı.

Galatasaray: “Bir kulübü bu konuların içine sokmaya çalışanların vatan hainlerinden farkı yok”

Galatasaray, Beşiktaş kulübünden yapılan “FETÖ” göndermesine tepki gösteren sert bir yazılı açıklama geldi:

“Bugün Beşiktaş JK tarafından paylaşılan videoda kullanılan görüntüye istinaden devam eden spekülasyonlar üzerine kulübümüz bu açıklamayı ilk ve son defa yapacaktır.

Galatasaray Spor Kulübü, bu vatan için canını vermiş kahramanların beşiği olmuş, onlar tarafından kurulmuş bir spor kulübüdür.

Cumhuriyet’in aydınlık yüzü Galatasaray’ı direkt ya da dolaylı şekilde bu ülkeye büyük zararlar vermek için uğraşan, kanlı bir terör örgütü ile yan yana göstermeye çalışan her kimse öncelikle müfteridir. 

Bir spor kulübünü bu konuların içine sokmaya çalışanların, toplumu bölmek ve birbirine düşman etmek için çaba gösteren vatan hainlerinden hiçbir farkı yoktur.

Türk sporunun içine rekabeti değil hainliği sokmaya çalışan her kim olursa onun karşısında biz duracağız.

Paylaşılan bu videonun altında imzası olan kim varsa onlardan oynadıkları bu kirli oyunun hesabını soracağız.”

- Advertisment -