Ana SayfaHaberlerGündemBeştepe'den 'Kuvayı Milliye' mesajı

Beştepe’den ‘Kuvayı Milliye’ mesajı

 

Barolar Başkanları'yla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı ziyareti sırasında Külliye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu topluluğa seslenen Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı'nın 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinde 'önemli bir liderlik örneği' gösterdiğini söyledi. Feyzioğlu, darbe girişimi sonrası sürdürülen operasyonlarda 'suçlu ve suçsuzun birbirinden ayrılması' gerektiği çağrısı yaparak, "FETÖ üyeleri, mağdur konumunu zorlayabilir ve uluslararası toplumdan destek almaya çalışabilir" uyarısı yapıp, "FETÖ'ye karşı haklı mücadeleyi anlatmak için sizin talimatınızla bir çalışma grubu oluşturulacaksa burada etkin şekilde yer almaya, Türkiye'de olanları dünyaya en önde anlatmaya biz hazırız" dedi. 

 

Feyzioğlu, "79 milyon vatandaşı kucaklaştırmanın tek yolu adalet paydasında buluşmak. Hukukun üstünlüğüne güven sağlandığında, dini dili, inancı ne olursa olsun vatandaşımız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakla gurur duyacaktır. Böylece sinsi yapıların planları da sonsuza dek boşa çıkmış olacaktır. Kuvayı Milliye ruhunun bir daha bozulmamak üzere sürdürülmesini diliyoruz" diye konuştu.

 

Danıştay krizi

 

Danıştay'ın Mayıs ayındaki kuruluş yıldönümü törenine katılan ve o sırada Başbakanlık görevinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na hem 'konuşma süresinin uzunluğu' hem de 'siyasi içerikli bir konuşma yapmasını' gerekçe göstererek tepki gösterip ve salonu terk etmişti. 

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -