Ana SayfaHaberlerGündemBeyaz'a 'terör' soruşturması

Beyaz’a ‘terör’ soruşturması

 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"8 Ocak 2016 tarihinde Kanal D isimli televizyon kanalında yayınlanan Beyaz Show isimli programda terör örgütü propagandası yapıldığı iddiasıyla ilgili olarak cumhuriyet başsavcılığımızca 9 Ocak tarihinde soruşturma başlatılmıştır. Program CD'si incelenmeye alınmış olup, program sorumlusu, canlı yayına bağlanan ve program sunucusu soruşturma kapsamına alınmıştır."

 

Beyaz Show'daki ifadeler

 

Cuma gecesi yayınlanan programa telefonla bağlanan ve öğretmen olduğunu söyleyen Ayşe Çelik şu ifadeleri kullanmıştı:

 

"Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Burada yaşananlar ekranlarda çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Öğrencilerini terk eden öğretmenlere seslenmek istiyorum. Bir daha oralara nasıl dönecekler. O tertemiz çocukların gözlerinin içine nasıl bakacaklar. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın."

 

Ayşe Çelik'in ifadeleri, stüdyoda bulunan bazı seyirciler tarafından da alkışlanmış, Beyazıt Öztürk de, "Elimizden geldiğince biz de duyurmaya gayret ediyoruz, emin olun. Ama bu söyledikleriniz bir kez daha bize ders oldu. Daha fazlasını yapmaya gayret edeceğiz. Oradaki insanlara selam olsun" diye konuşmuştu.

 

Kanal D'den açıklama, Beyaz'dan özür

 

Bu açıklamaların, sosyal medyada ve bazı medya organlarında 'terör propagandası' olduğu iddiasıyla eleştirilmesi üzerine Kanal D yönetiminden açıklama yapıldı.

 

Açıklamada, yayına bağlanan kişi, 'provokasyon' yapmakla suçlandı ve "Doğan TV ve Kanal D ilk günden bugüne devletin yanında yer almıştır" ifadesi kullanıldı.

 

Sunucu Beyazıt Öztürk de pazar akşamı Kanal D ana haber bülteninde canlı yayına çıkarak, özür dilemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

 

"Ben de olsam tepki verirdim böyle bir durumda. Benim tarafımdan dinlenmediği için… Canlı yayın zor bir şey. Başıma gelmeyecek bir şey değil; işte geldi. Konukların seyircilerin önünde olması, arkadaşların, herkes izliyor. Kendi iç sesimden duyamadım, ne olduğunu da almadım. 'Terör örgütünü alkışlatıyor' dediler. Aklımızdan geçmeyecek bir şey bu. Bunu yapmam. Ondan dolayı söyleyeceklerim bu kadar, gerçekten de istemeden yaptığım bir şeyler olmuşsa ki olmuş, özür diliyorum."

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da Ayşe Çelik hakkında terör örgütü propagandası yapmaktan soruşturma başlatmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ise Ayşe Çelik'in öğretmen olmadığını duyurmuştu. 

- Advertisment -