Ana SayfaHaberlerGündemBiden 24 Ağustos'ta Türkiye'de

Biden 24 Ağustos’ta Türkiye’de

 

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde medya temsilcileri ile bir araya geldi. Yıldırım, Fethullah Gülen'in iadesi konusunda ABD'nin daha iyi bir tutum almaya başladığını belirterek, "Harekete geçtiler, Başkan Yardımcısı Joe Biden 24 Ağustos'ta Türkiye'ye gelecek" dedi.

 

Daha önce de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı John Kerry'nin 24 Ağustos'ta Türkiye'ye geleceğini söylemişti.

 

"Açığa alınan 76 bin 597, memuriyetten çıkarılan 4 bin 897 kişi"

 

Yıldırım,  darbe girişimi ile ilgili olarak yapılan gözaltı ve tutuklamalar hakkında "FETÖ ile direkt ilişkisi olmayanları ayırmakta zorluklar var ancak hatasız iş yapmak için çok çaba harcıyoruz" ifadelerini kullandı. Yıldırım, örgütün kendi iletişim ağları olduğunu belirterek, "50 bin kişilik bir yapı. Direk örgütte olanlarla hasbel kader bulaşmış olanları titizlikle ayıracağız. Elimizdeki bilgiler sınırlı ama biz minimum hata ile normalleşme için çaba harcıyoruz. Asker, sivil bürokrasi, iş dünyasından olanları belirliyoruz" dedi.

 

Başbakan 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana açığa alınanların sayısının 76 bin 597, memuriyetten çıkarılanların sayısının ise 4 bin 897 olduğunu söyledi. Çıkarılanların 3 binden fazlasının asker olduğunu söyleyen Yıldırım, "Genel toplam sayı 84 bin 494" dedi. 

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -