Ana SayfaHaberlerGündemBilici: Başbakana durumun vahim olduğunu söyledik

Bilici: Başbakana durumun vahim olduğunu söyledik

Bir grup aydın ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan 'Barış Grubu' heyeti, dün HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etti. Heyet üyelerinden İHD Genel Başkan Yardımcısı Raci Bilici, Başbakan Davutoğlu ile 1 saat 45 dakika süren görüşme yaptıklarını, bu görüşmede İçişleri Bakanı Efkan Ala ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in de hazır bulunduğunu söyledi. Bilici, bölgedeki durumu Başbakan Davutoğlu'na anlattıklarını ve bunun sürdürülebilir bir durum olmadığını ifade ettiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Durumun kötüye gittiğini, operasyonların durdurulması, çatışmaların bitmesi ve yasakların kalkması gerektiğini söyledik. Bu sorunu görüşmemenin gerekçesinin olamayacağını ve yeniden diyalog ve müzakere zeminine dönülmesi gerektiğini ifade ettik."

 

Çatışmalarda ölenlerden bazılarının cenazelerinin olay yerinden alınamadığını ve hastanede olan bazılarının da halen defnedilemediğini gündeme getirdiklerini belirten İHD Genel Başkan Yardımcısı Raci Bilici, şöyle konuştu:

"Bu cenazelerin alınması ve defin edilmesi gerektiğini söyledik. Yaşanan durumun çözüm süreci başlamadan önce yaşanan durumdan daha vahim olduğunu ve bunun sürdürülmesinin imkansız olduğunu ifade ettik."

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da yaşananları kendi pencerelerinden anlattığını söyleyen Bilici, gerek görülmesi halinde yeniden görüşebileceklerini de söyledi. İHD Genel Başkan Yardımcısı Raci Bilici, heyetten bazı arkadaşlarının Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile de görüşeceğini belirterek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşmeyi de şöyle değerlendirdi:

 

"CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yaşanan durum karşında daha aktif rol almasını istedik. CHP'nin durumunun AKP ve HDP'den farklı ve kamuoyunun CHP'den beklentileri olduğunu söyledik. CHP'nin sürece dahil olmasını ve süreçte daha aktif rol oynayarak taraflara öneriler sunmasını beklediğimizi ifade ettik. CHP Genel Başkanı da çözüm adresinin Meclis olduğunu ve sorunun meclis zemininde çözülmesi için CHP olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi. CHP lideri, çözüm olması durumunda gerektiğinde herkes ile görüşülmesi gerektiğini de söyledi."

 

Heyyette ye  alanlar

Ankara'da dün HDP ve CHP lideri ile Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşen 'Barış Grubu' heyetinde Oya Baydar, Nurcan Baysal, Baskın Oran, Ayşe Erzan, Nesrin Nas, Raci Bilici, Selim Ölçer, Nurcan Baysal, Mebuse Tekay, Gülseren Onanç, Ali Bayramoğlu, Kezban Hatemi, Ahmet Faruk Ünsal ile Tarık Çelenk yer aldı.

Kaynak: Ferit ASLAN/DİYARBAKIR/DHA

- Advertisment -