Ana SayfaHaberlerGündemBilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü: Önümüzdeki günlerde bedeli olacak

Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü: Önümüzdeki günlerde bedeli olacak

 

İçişleri Bakanlığı tarafından 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta ilan edilen iki günlük sokağa çıkma yasağının başlamasından önce başkentteki fırın ve bakkallarda yoğunluk yaşandı.

 

Sokağa çıkma yasağı kararının açıklanmasının ardından ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar, market ve fırın önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı vatandaşlar, başta fırınlar olmak üzere market ve benzin istasyonlarına akın ederken, polis ekipleri, sosyal mesafenin korunması için vatandaşlara sık sık uyarılarda bulundu.

 

'SON 4-5 GÜNDÜR İŞLER İYİ GİDİYORDU'

 

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü de vatandaşların, koronavirüsü hiçe sayarak sokaklara akın etmesini şu sözlerle değerlendirdi:

"Son 4-5 gündür işler iyi gidiyordu. İyi haberler geliyordu, seviniyorduk. Ama ben bugün bir kırılma noktasına geldiğimizi düşünüyorum. Bugün sokaklara taşan insanların bulaştırmasının önümüzdeki bir hafta-on gün içinde bir bedelinin olacağını düşünüyorum. Bunu tam öngöremiyorum ama bu biraz iyi beklentilerimizi baltaladı. Umarım olmaz ama bunun bir etkisi olacaktır diye düşünüyorum."

 

'KORKUNÇ BİR BULAŞMA OLASILIĞI VAR'

 

Halkın tedbirsiz şekilde sokağa çıkmasıyla ilgili 'korkunç bir bulaşma olasılığı' olduğunu vurgulayan Özlü, "İyi olmasını temenni ederim ama iyi görünmüyor. Bana Türkiye'nin her yanından görüntüler geliyor. Eğer doğruysa bunlar çok ciddi problem var, mutlaka müdahale edilmeli" dedi.

- Advertisment -