Ana SayfaHaberlerGündemBirçok Barış Akademisyeni için göreve iade kararı verildi: “Toplu bir geri dönüş...

Birçok Barış Akademisyeni için göreve iade kararı verildi: “Toplu bir geri dönüş yok”

Ankara 21’inci İdare Mahkemesi, KHK ile görevden ihraç edilen birçok Barış Akademisyeni için göreve iade kararı verdi. Barış Akademisyeni Cenk Yiğiter: “Toplu bir dönüş yok. 21. idare mahkemesi göreve iade kararı veren tek mahkeme. Diğer mahkemelerden hep ret çıktı.”

2015-2016 yıllarında yaşanan çatışmalar sırasında uygulanan sokağa çıkma yasaklarının ve şiddetin sona ermesi için çağrı yapan Barış İçin Akademisyenler bildirisine imza atan üniversite mensupları, OHAL kapsamındaki KHK’lar ile görevlerinden ihraç edilmişti.

Ankara 21’inci İdare Mahkemesi, işe iade için OHAL Komisyonu’na baş vuran ancak başvuruları reddedilen Barış Akademisyenleri için ihlal kararı verdi. 

Bunlar arasında Zafer Güzey, Gülcan Ergün, Ahsen Deniz Morva, Nail Dertli, Funda Şenol Cantek, Can Irmak Özinanir ve Tezcan Durna da bulunuyor.

Göreve iade edilen bir başka akademisyen de Alphan Telek. Telek haberi şöyle duyurdu:

“Bugün bir haber aldım. Hakkımdaki KHK kararı iptal edildi. Devlet ‘pardon’ dedi. 6 yıl sonra. Üniversiteye dönebilirmişim. Sadece kazandığım için mutluyum, o kadar. Bu dönemi @selvinkorkmaz, @edgarsar91 ve bir avuç insan ile atlattık. Öldürmeyen her şey güçlendirir. Hadi bakalım.”

“Toplu bir geri dönüş yok”

Barış Akademisyenlerinden Cenk Yiğiter, yalnızca Ankara 21’inci İdare Mahkemesi’nin iade kararı verdiğini, diğer mahkemelerin ise ret kararı verdiğini açıkladı:

“Toplu bir dönüş yok. KHK ihraç işlemlerini denetleyen 10 tane idare mahkemesi var Ankara’da. Barış Bildirisi imzacıları olarak bu mahkemelerin her birine düştük. 21. idare mahkemesi göreve iade kararı veren tek mahkeme. Diğer mahkemelerden hep ret çıktı.”

- Advertisment -