Ana SayfaHaberlerGündemBolu’da hücre evine baskın

Bolu’da hücre evine baskın

 

Bolu Paşaköy Mahallesi'nde Ankara’dan gelen Polis Özel Harekât (PÖH) ekipleri tarafından PKK’ya yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyon sırasında çıkan ve yaklaşık yarım saat süren çatışmada bir PKK’lı öldürüldü, bir Özel Harekât polisi hafif yaralandı.

 

Kaçan diğer PKK'lının bulunması için çalışma başlatan polis ekipleri, havanın aydınlanması ile binanın çatısına çıktı. Yaklaşık 5 buçuk saat çatıda saklanan PKK’lı kendisini bulan polislere ateş açınca tekrar çatışma çıktı. Çatışmanın sonucunda çatıda saklanan PKK'lı da öldürüldü.

 

Binadakiler gizlice tahliye edildi

 

Operasyon öncesinde Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, mahallenin giriş noktalarını tutup, araç girişine izin vermezken, mahallenin yakınından geçen D-100 Karayolu yaklaşık 8 saat ulaşıma kapatıldı. Paşaköy Mahallesi'ne giren yollarda da ulaşım polis ekiplerinin sürücüleri farklı güzergâhlara yönlendirmesiyle sağlandı. Bolu Emniyet Müdürlüğü ve PÖH ekipleri, Berberler Sokak'taki 4 bloktan oluşan Paşakent Sitesi'nde bulunan apartmana girdi ve dairelerdeki aileleri gizlice tahliye etti. Operasyonun ardından ekipler tarafından hücre evinde ve apartmanda inceleme yapıldı.

 

Emniyet güçleri tarafından alınan güvenlik önlemleri sabah saatlerine kadar devam etti.

 

Kaynak: AA, DHA

- Advertisment -