Ana SayfaHaberlerGündemBozdağ: İçtüzük Danıştay'a götürülebilir

Bozdağ: İçtüzük Danıştay’a götürülebilir

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün Anayasa Mahkemesi kararı ile tahliye edilmesini Habertürk TV'de değerlendirdi.

 

"Hiç tereddütüm yok. Doğrudan Anayasa'yı çiğnemektir bu" diyen Bozdağ, "Devam eden dava var. Sanıkların iddianameye karşı savunmaları alınmamış. Deliller toplanmamış. Mahkeme işin esası hakkında değerlendirmeyi yapmamış. Anayasa Mahkemesi'ne baktığımız zaman işin başında yargılama başlamadan, yargılamayı bitirecek karar verdi" ifadelerini kullandı. 

 

'Bireysel başvuruların yeniden düzenlenmesi konusunda çalışma yürütülüyor'

 

Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) bireysel başvuruların yeniden düzenlenmesi konusunda Adalet Bakanlığı'nda çalışma yürütüldüğünü belirten Bakan, "Hükümet programımız içinde, eylem programı içinde bireysel başvurunun artırılması konusunda taahhütümüz var. Adalet Bakanlığı bu çalışmayı yürütüyor. Önümüzdeki süreçte bireysel başvurunun uygulamalarını görmek, aksayan yönlerini görmek ve daha etkin işleyebilmesi için adımlar atmak taahhütümüzdür. (AYM) Genel kurul yetkisinde olmayan başvuruları değerlendiriyor. İçtüzük Danıştay'a götürülebilir" bilgisini verdi. 

 

Bozdağ, "Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvuru hakkında verdiği kararlar, ilgili kişiler hakkında sonuç doğurabilir. Mahkemelerin takdir hakkını ortadan kaldırmaz" derken, "Anayasa Mahkemesi'nin bu kararından sonra ilgili mahkeme bu karara uyabilir de uymayabilir de. Bu gidişle yoluna devam ederse Anayasa Mahkemesi, insanlar Yargıtay, Danıştay'a gitmeyi bırakıp doğrudan Anayasa Mahkemesi'ne gidecekler. Anayasa'nın çizdiği sınır neyse onu yerine getirmeli. Kamuoyu beğenir, beğenmez o ayrı." diye konuştu. 

- Advertisment -