Ana SayfaHaberlerGündemBozkır: '10 mühendis, 7 doktor seçeyim'i kabul etmeyiz

Bozkır: ’10 mühendis, 7 doktor seçeyim’i kabul etmeyiz

 

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, AB'nin Türkiye'den yasal yollarla mülteci alma işlemi sırasında "10 mühendis, 7 doktor seçeyim" şeklinde bir tabloyu kabul etmediklerini ve seçimi BM Mülteciler Yüksek Kurulu sistemi içinde değerlendireceklerini söyledi.

 

Anadolu Ajansı’nın Editör Masası’na konuk olan Bakan Bozkır, AB ile vize muafiyeti için Türkiye'nin yerine getirmesi gereken şartlar hakkında ise, "1 Mayıs tarihi itibarı ile bütün yükümlülüklerimizi yerine getirmiş olacağız" ifadesini kullandı.

 

Bozkır, "Vizeler tamamen kalktıktan sonra çalışma müsadeli bir vize haline gelse belki biz Avrupa ülkeleri vatandaşlarına vize koymak mecburiyetinde kalacağız. Çünkü esas akım Türkiye'den Avrupa'ya doğru değil, Avrupa'dan Türkiye'ye doğru olacak" dedi.

 

AB Bakanı, Türkiye'nin mültecilerin geri kabulü konusunda sunduğu önerinin, Yunan adalarındaki mevcut mültecileri kapsamadığını söyledi.

 

Önerinin, mevcut mültecilerin boşaltılmasının ardından belli bir tarihten sonrakileri kapsayacağını söyleyen Bozkır, geri kabul anlaşması hâlinde Türkiye’ye iade edilecek göçmenlerin yüzbinler ya da milyonlar değil, on binlerle ifade edilebileceğini söyledi.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -